Nova vest
Fudbal

Subota, 13.12.2008.

13:05

SP: Meksička Pačuka u polufinalu

Fudbaleri meksičke Pačuke plasirali su se u polufinale Svetskog klupskog prvenstva, pobedom nad šampionom Afrike, egipatskim Al Ahlijem, sa 4:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Meč je odlučen tek posle produžetaka, a pobednik će za mesto u finalu igrati sa prvakom Južne Amerike, ekipom Kita iz Ekvadora. U drugom polufinalu sastaće se prvak Evrope Mančester Junajted i pobednik meča između australijskog Adelejd Junajteda i prvaka Azije, Gambe iz Osake.

U prvom četvrtfinalu, Pačuka je uspela da trijumfuje iako je tokom većeg dela meča bila u zaostatku. Al-Ahli, šestostruki prvak Afrike, poveo je u 28. minutu, kada je Pinto poslao loptu u sopstvenu mrežu, da bi pred kraja poluvremena Flavio povisio na 2:0.

Ipak, golovima Montesa, u 47. minutu i Himeneza u 73, oba iz slobodnog udarca, Pačuka je uspela da se vrati u meč i izbori produžetke, a još dva pogotka, najpre Alvareza, u 98. i ponovo Himeneza, u 110. minutu doneli su Meksikancima mesto u polufinalu.

Ekipa Enrikea Mese je imala još veći razlog za radost nekoliko minuta kasnije. Himenes je odigrao dupli pas sa Brunom Marionijem, pre postavljanja konačnog rezultata 4:2. Pačuka će tako igrati polufinale protiv Kuita, dok će Mančester Junajted protivnika dobiti posle duela Adelajd Junajteda i Gamba Osake koji se igra u nedelju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu