Nova vest
Fudbal

Subota, 04.10.2008.

20:57

Rutinska pobeda Mančester Junajteda

Fudbaleri Mančester Junajteda savladali su Blekburn u gostima 2:0 u 7. kolu Premijer lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

''Crveni đavoli'' sada imaju 11 bodova i utakmicu manje, dok Blekburn ostaje na deset bodova. Mančester Junajted je tokom celog meča imao terensku inicijativu. Gostujući tim je imao nekoliko dobrih prilika pre nego što je došao do prednosti.

U 30. minutu Vejn Runi je sa leve strane uputio loptu u šesnaesterac, Ves Braun se najbolje snašao u gužvi u petercu i glavom postigao pogodak. Srpski reprezentativac Nemanja Vidić je u toj situaciji faulirao golmana Džejson Brauna ali sudija nije svirao prekršaj.

U drugom poluvremenu, Mančester je nastavio da napada. Kristijano Ronaldo nije iskoristio nekoliko dobrih šansi, ali je bio asistent kod drugog gola. Portugalac je sa desne strane poslao loptu ka Runiju koji je sa 11 metara odličnim udarcem doveo svoj tim u vođstvo od 2:0.

Junajted je mogao još ubedljivije da trijumfuje ali je Dimitar Berbatov bio neprecizan u dve stoprocentne prilike kao i Ronaldo. U 75. minutu sudija nije svirao penal za goste kada je Rajan Nelsen u šesnaestercu rukom blokirao loptu Karlosa Tevesa.

Sledeći vikend je pauza u Premijer ligi zbog kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Mančester Junajted sledeći meč igra 18. oktobra sa Vest Bromom na Old Trafordu, dok Blekburn gostuje Boltonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu