Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.04.2008.

14:34

OI:"gaučosi", "kenguri" i "slonovi"

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće na Olimpijskim igrama u Pekingu sa selekcijama Argentine, Obale Slonovače i Australije, u okviru grupe A, odreženo je žrebom u glavnom gradu Kine. Sve utakmice grupe A igraće se u Šangaju, a duelom između Srbije i Argentine, koja brani zlatnu medalju sa Olimpijade u Atini, biće otvoren olimpijski fudbalski turnir, 6. avgusta, dva dana pre svečanog otvaranja Igara u Pekingu. Po dve ekipe iz svake od četiri grupe plasiraće se u četvrtfinale.

Srbija, odnosno tadašnja selekcija Srbije i Crne Gore igrala je sa Argentinom i Australijom i na Olimpijskim igrama u Atini, i pretrpela dva ubedljiva poraza, sa 0:6 i 1:5. Selektor Srbije Miroslav Đukić izjavio da je Šangaj prilika da se vrati deo duga, ali dodao da će biti teško, jer Srbija za protivnike ima selekcije koje se nadaju osvajanju olimpijske medalje, uključujući i glavnog favorita za zlato selekciju Argentine.

"Dospeli smo u veoma tešku grupu. Argentina je favorit za osvajanje zlatne medalje, pa prema tome i favorit u našoj grupi. Imamo, ipak, i mi dobar tim i borićemo se za plasman u sledeću rundu. Svi protivnici su nam dobro poznanici i stari dužnici. U Šangaju ćemo imati priliku da vratimo deo dugova. Moramo biti svesni da će biti teško, jer smo za protivnike dobili reprezentacije koje se nadaju osvajanju olimpijske medalje, a Argentina je, ponavljam, favorit i za osvajanje zlata", rekao je selektor A i olimpijskog tima Srbije Miroslav Đukić.

Na prošlim Olimpijskim igrama, naša reprezentacija je u takmičenju po grupama izgubila od Argentine, 0:6, i od Australije, 1:5, a u sećanju su i susreti A tima sa Argentinom (0:6) i Obalom Slonovače (2:3) na prethodnom Svetskom prvenstvu u Nemačkoj 2006.

"O Argentini sve je uglavnom poznato. Brane zlato iz Atine i sigurno će doveti najjači mogući tim. Oni ne moraju da brinu, imaju puno vrhunskih igrača. Australija je veoma ambiciozna reprezentacija. Fudbal u Australiji je neprestano u usponu, videli smo to i na poslednjem Mondijalu. Ne znam njihove igrače, ali ima vremena da se raspitamo. Selekcija Obala Slonovače dovešće nama verovatno malo poznate igrače, međutim, poznato je koliko je dobrih fudbalera poslednjih godina došlo u Evropu iz ove zemlje. To znači da imaju dobru školu i da će sigurno predstaviti dosta talenata", kaže Đukić.

Žreb za olimpijski fudbalski turnir:

Grupa A: Argentina, Srbija, Obala Slonovače, Australija.
Grupa B: Holandija, Nigerija, Japan, SAD.
Grupa C: Kina, Novi Zeland, Brazil, Belgija.
Grupa D: Kamerun, Koreja, Honduras, Italija.

Po dve ekipe iz svake grupe plasiraće se u četvrtfinale. Prva utakmica na fudbalskom turniru biće odigrana 6. avgusta, dva dana pre svečanog otvaranja Olimpijskih igara, a finale je zakazano za 23. avgust na Nacionalnom stadionu u Pekingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu