Nova vest
Fudbal

Subota, 24.03.2007.

19:23

Pacini "načeo" Vembli

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Mladi fudbaleri Engleske i Italije odigrali su prvu utakmicu na novom „Vembliju“. Meč je završen bez pobednika - 3:3, a prvi strelac na novom stadionu bio je napadač Italije Đanpaolo Pacini. Tribine nisu bile ispunjene pošto su Englezi u prodaju pustili samo 60 od 90 hiljada karata koliko je i kapacitet novog stadiona.

Pacini je novi „Vembli“ „načeo“ već posle 25 sekundi utakmice, da bi Dejvid Bentli iz slobodnog udarca izjednačio u 31. minutu i tim rezultatom je i završeno poluvreme.

U 52. minutu Vejn Rutlidž preokreće rezultat i dovodi Engleze do 2:1, ali je samo minut kasnije Pacini drugim golom ponovo izjednačio. Već u 58. minutu domaćin je ponovo vodio, a strelac je iz lake pozicije bio Met Derbišir. Slavlje Engleza u prvoj zvaničnoj utakmici na novom „Vembliju“ nije dozvolio Pacini koji je svojim trećim golom u 68. minutu postavio konačnih 3:3.

Sledeća utakmica koja bi trebalo da se odigra na novom stadionu je finale FA kupa 19. maja. Izgradnja novog „Vemblija“ trajala je šest ipo godina, koštala je 1.17 milijardi evra, i to je najskuplji stadion ikada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu