Nova vest
Fudbal

Utorak, 14.10.2014.

21:24

U21: Prošli ITA, DEN, ENG, POR, GER

Mlade reprezentacije Italije, Danske, Engleske, Portugala i Nemačke izborile su plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: NL

Autor: NL

Default images

Italijani su na svom terenu bili bolji od Slovačke sa 3:1, posle 1:1 u prvom meču, dok su Danci posle remija (1:1) prošli Island jer su dali gol više u gostima.

Reprezentacija Engleske je pobedila Hrvatsku u Vinkovcima 2:1, ponovivši tako rezultat iz prvog meča, Nemci su ubedljivo pobedili Ukrajinu ukupnim rezultatom 5:0, dok je Portugal bio bolji od Holandije rezultatom 5:4 i tako prošao dalje.

Šesti tim koji će nastupiti na Evropskom prvenstvu je Srbija, koja je u Kadisu pobedila Španiju sa 2:1, dok je Švedska takođe napravila podvig, trijumfom od 4:3 u ukupnom rezultatu, nad Francuskom.

Italija je posle nerešenog rezultata u Slovačkoj na svom terenu pobedila ekipu Slovačke (3:1) koja je meč završila sa devet igrača.

Neizvesno je bilo u skandinavskom duelu, gde je posle prvog meča koji je završen bez golova drugi meč je odlučen u poslednjim trenutcima. Danci su poveli u devedesetom minutu, Island je u nadoknadi izjednačio iz penala , ali su Danci prošli dalje zbog gola u gostima,

Englezi su poveli posle devet minuta igre u Vinkovcima, ali je Livaja u 38, minutu vratio nadu Hrvatima. Ipak do kraja meča „Gordi Albion“ je uspeo da dođe do pobede golom Hjuza. Engleska je prošla dalje ukupnim rezultatom 4:2.

Portugal je posle pobede u Hollandiji poveo i u Portugalu, ali su gosti brzo izjednačili. U utakmici smo videli tri izjednačenja, mladi tim Portugala je na kraju pobedio sa 5:4 i kvalifikovao se na Evropsko prvenstvo.

Nemci su imali najlakši posao pošto su posle pobede od 3:0 u gostima rutinski odigrali u drugom meču i sa 2:0 samo overili plasman na Euro.

Šveđani su takođe odigrali sjajno. Nisu se predali zbog činjenice da su iz Pariza nosili dva gola minusa, jer su golovima Telina u 3. i 32. minutu anulirali prednost gostiju. Nije bilo golova do ulaska u finiš meča, da bi Levicki doneo velikih 3:0 domaćinu u 71. minutu.

Kuruzava samo tri minuta pre isteka regularnog toka donosi rezultat koji goste vodi na EURO, ali Leviscki već u sledećem napadu dovodi stadion u ekstazu za prolaz svoje ekipe.

Rezultati mečeva:

Španija – Srbija 1:2 (1:1) - prvi meč
Italija – Slovačka 3:1 (1:1)
Hrvatska – Engleska 1:2 (1:2)
Island – Danska 1:1 (0:0)
Portugal – Holandija 5:4 (2:0)
Nemačka – Ukrajina 2:0 (3:0)
Švedska – Francuska 4:1 (0:2)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu