Nova vest
Košarka

Četvrtak, 03.09.2015.

15:54

Vučić: "Er Srbija" sve tretira jednako, pa i košarkaše

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se kompanija „Er Srbija“ ponaša u skladu sa profesionalnom etikom i da sve ljude tretira jednako, pa i košarkaše.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Starsportphoto

Vučić je takođe ocenio da je sasvim opravdano to što ta kompanija nije oslobodila reprezentaciju Srbije plaćanja viška prtljaga na letu za Berlin, gde će igrati grupnu fazu na Evropskom prvenstvu.

Upitan kako komentariše činjenicu da je Košarkaški savez Srbije najoštrije osudio odluku „Er Srbija“, Vučić je istakao da je Srbija zemlja koja najviše u Evropi ulaže u vrhunski sport i da će tako biti i nastavljeno. Država je, kako je objasnio, košarkašima platila sve, od dresova, torbi, do ostalih stvari.

Nadamo se medalji košarkaša na Evropskom prvenstvu, verujemo u njih. Država je platila najveći deo obaveza koji su imali, da se ne igramo igara koje razni ljudi pričaju, to je sve država platila zato što je štedela na neki drugi način“, istakao je Vučić.

Premijer Srbije je naglasio da je zadovoljan što se „Er Srbija“ ponaša u skladu sa poslovnom etikom, kao ozbiljna zapadna kompanija, te da su iste zahteve imali i „prinčevi, estradne zvezde i drugi sportisti“, ali da im to nije dozvoljeno.

Tako se ponaša ozbiljna kompanija, sa samoupravljanjem je završeno. Ona nema nikakav ugovor o sponzorstvu i nema nikakve potrbe da se bilo ko na bilo koji način obraća lošim rečima ’Er Srbiji’, koja se ponaša profesionalno i sve ljude tretira jednako“, istakao je Vučić, dodajući da je to tako bez obzira da li zahteve prema njoj imaju, kako je rekao, Đilas, Vučić ili Sveti Petar, „Neki kažu mogli smo to za vreme Jata, pa mogli ste kada je država plaćala po 40 miliona svake godine, a sad hoće da uzima od Er Srbije i hoće da ima više novca za svoj narod“.

Vučić je košarkašima poželeo sve najbolje na Evrobasketu u Berlinu, rekao da od njih očekuje medalju i podsetio da je država pre nekoliko dana vaterpolistima i košarkašicama isplatila milion evra za osvojene medalje.

Želim im sve najbolje, sve smo platili, sve ćemo da platimo i ubuduće, mnogo više nego bilo koja druga evropska zemlja. Očekujemo da isplatimo veliki novac i košarkašima, što znači da ćemo sigurno imati medalju“, naveo je Vučić.

Dodao je da država od sportista očekuje i dvostruko više medalja na Olimpijskim igrama u Brazilu – sedam ili osam, i da će država i to da plati.

Tako funkcionišu ozbiljne zemlje“, poručio je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

98 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu