Nova vest
Košarka

Subota, 05.09.2015.

21:43

Dr Bjelica, domaćinska atmosfera i pobeda

Kao u transu. Tako su igrali košarkaši Srbije, tako su navijali navijači Srbije, a bogami i ja u novinarskoj loži.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images
foto: B92/NK

Iskrena da budem, da smo ovaj isti meč sa Španijom igrali u Beogradskoj areni, naša selekcija ne bi imala ovakvu podršku. Bukvalno kao da je reč o domaćem terenu.

Konstantno je sa tribina stizala pozitivna energija, čak i kada nije išlo, navijači Srbije bodrili su našu selekciju. Nemam reči da vam opišem eksploziju oduševljenja koje je u hali nastalo posle serije koševa Nemanje Nedovića.

Čak su i Nemanju Bjelicu „naterali“ da na trenutke pokaže emocije, a znamo da da tome nije sklon. Pardon, doktora Bjelicu.

Posle utakmice, Bogdan Bogdanović daje izjavu novinarima i u šali citira Mutu Nikolića „ovo je sve normalno“, Muta prolazi i dobacuje „10 do 15 sam rekao, dobio sam opkladu“. Inače, kada sam ušla u halu 40-ak minuta pred meč, upravo sam ovaj dvojac zatekla na parketu na zagrevanju .

Uvek je posebno draga pobeda na Španijom. Ono što nas sutra čeka je možda još važnije. Za manje od 24 sata domaćin Nemačka i Dirk Novicki. Biće zanimljivo videti ko zaista ima prednost domećeg terena.

Jedan zanimljiv detalj na poluvremenu utakmice sa Španijom. Prilazi Mark Gasol Svetislavu Pešiću da se pozdravi, ćaskaju, Španac traži nešto u telefonu, pokazuje i na kraju, uz osmeh, razgovor završava sa „Je.i ga“. Scene sa Karijem su mi uvek posebno simpatične.

U Berlin sam doputovala sinoć i za sada videla samo Aleksandarplac i halu Mercedes Benc. Da ne shvatite pogrešno, ne žalim se. Smeštena sam u istočnom delu grada i moj prvi utisak je bio „Pa ovo je kao blok 70“. Nije usledio i uzdah oduševljenja (Ozmo, izvini).

Do čitanja – Tschüß!

Poèelo je.

A photo posted by Nina Kolundzija (@ninakolundzija) on

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu