Nova vest
Košarka

Ponedeljak, 03.09.2007.

21:45

Slavnić: Presudila slobodna bacanja

Izvor: IK

Autor: IK

Default images

Posle poraza od Rusije na startu Evropskog prvenstva, selektor reprezentacije Srbije Zoran Slavnić ocenio je da je loša igra našeg tima u prvom poluvremenu i slab šut sa penala odlučio pobednika derbi meča prvog kola grupe A. Meč u Granadi završen je rezultatom 73:65 u korist Rusije:

Očekivao sam više, jer mi zaista možemo bolje. Dati samo 30 poena za jedno poluvreme je zaista razočaravajuće. Šut i statistika pokazuju sve. Šut sa penala 31/18 je zaista loše. Nemamo vremena da razmišljamo o ovom porazu. Čeka nas Grčka i ne bi me iznenadilo da na toj utakmici odigramo mnogo, mnogo bolje. Rusija je zaista dobra еkipa. Oni nisu igrali savršeno, ali su vodili 40 minuta. Neverovatno lako smo se vraćali u igru i neverovatno lako padali, a i zaista večeras nismo imali sreće”, kaže srpski selektor.

Slavnić nije želeo da analizira pojedinačne učinke, ali je, ipak, prokomentarisao igru Teodosića i Gurovića, najefikasnijih u našem timu u meču protiv Rusije:

Primetna je nervoza kod igrača od kojih to nisam očekivao, a nismo mogli da sprečimo veliku tremu kod većine mladih igrača, izuzimajući Teodosića, ali i na njegovu igru imam mnogo zamerki. Ne može tako komotno da se igra, nije ovo FMP, reprezentacija takvu igru ne trpi”, izjavio je Slavnić.

Od vodećih igrača, Guvoriću ne mogu da zamerim apsolutno ništa. Prvo je bio izolovan, po 5-6 minuta nije primio loptu, onda ga svi preuzimaju i ta igra u napadu nije išla onako tečno kako smo očekivali”.

Pred duel sa Grčkom u drugom kolu, Slavnić očekuje mnogo bolju partiju našeg tima:

Znamo dobro koliko nam je ova utakmica bila važna. Razočaran sam što u finišu nismo barem smanjili razliku, koja bi na kraju mogla da bude bitna. Ovako smo samo sebi otežali posao. Nemamo mnogo vremena za oporavak. Pokušaćemo da nađemo unutrašnji mir i energiju u borbi za prolazak u naredni krug. Više neću igrati sa ”lažnim četvorkama“. Svako će imati svoje mesto i pokušaću da ponovim onu igru sa kojom smo Grke dobili tokom priprema. Nismo naivni da očekujemo da će oni ponoviti tako slabu igru, ali ja se zaista ne predajem protiv Grčke. Ponekada protiv težih igraš bolje”, zaključio je selektor reprezentacije Srbije u razgovoru sa srpskim novinarima posle meča sa Rusijom.

Sledeći meč na EP u Španiji, Srbija igra u utorak (20:30) protiv Grčke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve