Nova vest
Ekipni sportovi

Četvrtak, 02.12.2010.

23:51

SK: Srbija, Rusija, Italija i Liban

U Mančesteru je održan žreb za Svetski kup u ragbiju 13, koji će biti održan u Velikoj Britaniji 2013. godine.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Srbija će biti među selekcijama koje će naredne godine put do najznačajnijeg ragbi 13 takmičenja tražiti kroz kvalifikacije.

Protivnici Srbije su reprezentacije koje su već nastupale na svetskim šampionatima Rusija, Italija i Liban. Rusija je ove sezone obnovila profesionalnu ligu, dok se Italija i Liban u značajnoj meri oslanjaju na igrače iz dijaspore u Australiji.

U atlantskim kvalifikacijama učestvuju SAD, Jamajka i Južna Afrika. Kvalifikacije će biti igrane u oktobru sledeće godine kroz dve grupe po jednokružnom bod sistemu. Naš nacionalni tim nije nikada pobedio nijednog od protivnika u kvalifikacijama. Poznato je da će se atlantske kvalifikacije igrati u isto vreme u američkom gradu Džeksonvilu.

Takmičenje 2013. će biti četrnaesti svetski šampionat, a direktan plasman pored aktuelnog prvaka Novog Zelanda i zvaničnog domaćina Engleske obezbedilo je još deset reprezentacija. To su devetostruki šampion Australija, potom Vels, Kukova ostrva, Irska, Papua Nova Gvineja, Samoa, Tonga, Fidži, Francuska i Škotska.

Sastavi grupa:
Grupa A: Engleska, Australija, Fidži, Irska
Grupa B: Novi Zeland, Francuska, Papua Nova Gvineja, Samoa
Grupa C: Škotska, Tonga, pobednik evropskih kvalifikacija
Grupa D: Vels, Kukova ostrva, pobednik atlantskih kvalifikacija

Iz grupa A i B tri prvoplasirane ekipe će se plasirati u četvrtfinale, a iz grupa C i D samo prvoplasirane. Ekipe iz grupa C i D će igrati protiv protivnika iz svoje grupe i jedne reprezentacije iz druge grupe tako da će svaki tim na SK odigrati po tri utakmice u okviru grupne faze. Određeno je da to budu sledeće utakmice:

Vels – pobednik evropskih kvalifikacija
Kukova ostrva - Tonga
Škotska – pobednik atlantskih kvalifikacija.

Žreb su obavili zvezde ovog sporta Sem Tomkins (Engleska) i Lojd Vajt (Vels).

Posle Olimpijskih igra i Svetskog kupa u kriketu ove će biti treće veliko takmičenje koje će se održati u Ujedinjenom Kraljevstvu narednih godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Ekipni sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu