Nova vest
Auto-moto

Petak, 15.01.2010.

18:07

Dakar: Despre pred trijumfom

Francuz Siril Despre nalazi se na korak od trijumfa na 31. izdanju Dakara u konkurenciji motociklista pošto pred poslednju etapu ima gotovo nedostižnu prednost.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Despre je pretposlednji brzinac dug 368 kilometara, koji je bio deo etape od 725 kilometara, od San Rafaela do Santa Roze, završio na drugom mestu, s 43 sekunde slabijim vremenom od pobednika Pal-Andersa Ulevalsetera iz Norveške, koji zauzima drugo mesto u generalnom plasmanu. Treće vreme na 13. etapi Dakara imao je prošlogodišnji pobednik Španac Mark Koma.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Jedini srpski predstavnik na najprestižnijem i najtežem reliju na svetu Gabor Sagmajster zauzeo je 64. mesto u poretku etape, sa skoro dva sata zaostatka u odnosu na Ulevalsetera.

Pred poslednju etapu, koja će u subotu biti vožena od Santa Roze do glavnog grada Argentine Buenos Airesa, Despre ima prednost od jednog sata i četiri minuta u odnosu na Norvežanina, i malo je verovatno da će je ispustiti, dok je Sagmajster trenutno na 58. mestu.

Kod automobilista je mnogo neizvesnija situacija nego kod motociklista. Pred poslednji dan relija Španac Karlos Sainc ima prednost od dva minuta i 48 sekundi u odnosu na timskog kolegu iz Folksvagena Nasera Al-Atijaha iz Katara.

Na pretposlednjoj etapi ovogodišnjeg Dakara trijumfovao je vozač BMW-a Stefan Peterhansel iz Francuske, ispred Al Atijaha i sunarodnika Žerlana Šišerija, dok je Sainc bio četvrti, a takav rezultat znači da će pobednik relija biti odlučen u subotu.

Poslednja etapa 31. Dakara biće vožena u subotu od Santa Roze do Buenos Airesa u dužini od 707 kilometara, od kojih će 206 činiti brzinac. U nedelju će biti spuštena zavesa na ovogodišnje izdanje najprestižnijeg relija na svetu jer je za tada u glavnom gradu Argentine zakazano svečano proglašenje pobednika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu