Nova vest
Auto-moto

Četvrtak, 07.01.2010.

20:16

Dakar: Koma i Peterhansel najbrži

Španski motociklista Mark Koma i Francuz Stefan Peterhansel kod automobilista trijumfovali su na šestoj etapi 31. izdanja Dakara, od Antofagaste do Ikuikua.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Aktuelni šampion Dakara na KTM motoru do druge etapne pobede na ovogodišnjem reliju na 418 kilometara dugom brzincu, došao u vremenu od 4:46.59 minuta, ispred još jednog vozača na motoru austrijskog proizvođača Sirila Desprea iz Francuske, koji je imao više od deset minuta zaostatka, kao i trećeplasirani Portugalac Eldan Rodrigeš na Jamahi.

Od specijalnog izveštača B92 sa Dakara Vladice Šljivića.

Pored pobede Kome, koji je na najbolji mogući način iskoristio greške rivala u navigaciji, šestu etapu obeležio je i težak udes Italijana Luke Manke, koji je u kritičnom stanju i nalazi se u veštački izazvanoj komi.

Jedini srpski predstavnik na najprestižnijem i najtežem reliju na svetu Gabor Sagmajster je uprkos teškom padu imao 69. vreme, tri sata slabije od Kominog, i sada se nalazi na 68. mestu u generalnom plasmanu. Posle šest etapa voženih u Argentini i Čileu vodi Despre s prednošću nešto većom od 42 minuta u odnosu na Čileanca Franciska Lopeza.

Kod automobilista Peterhansel, vozač BMW-a, je bio najbrži i do pobede je došao u vremenu od 4:23.55 sata, 47 sekunde ispred višestrukog svetskog reli šampiona Karlosa Sainca u Folksvagenu i njegovog klupskog kolege Marka Milera. Sainc sada ima prednost od 15 minuta u generalnom plasmanu u odnosu na timskog kolegu Nasera Al Atijaha iz Katara, koji je šestu etapu završio kao četvrti.

Dakar reli se nastavlja u petak etapom dugom 621 kilometar, od kojih će 600 biti voženo u okviru brzinca, od Ikuikua do Antofagaste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu