Nova vest
Auto-moto

Nedelja, 25.10.2015.

10:06

Rosiju ostaje podijum, kreće poslednji u Valensiji

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi zadržaće treće mesto na Velikoj nagradi Malezije, ali je dobio tri kaznena poena zbog incidenta sa Markom Markesom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Rosi i Markes su na stazi nastavili svoj rat, u kojem su obojica prešli granicu, a deblji kraj izvukao je vozač Repsol Honde, koji je odustao posle njihovog kontakta.

’Doktor’ je zbog tog incidenta dobio tri kaznena boda, a pošto je već imao jedan zbog incidenta sa Horheom Lorencom u Mizanu, to znači da će na poslednjoj trci sezone, u Valensiji, startovati sa samog začelja.

U svom obrazloženju, direkcija trke je navela da postoji krivica obojice vozača, da je evidentno da je Markes pokušavao da poremeti Rosijev ritam, ali nije prekršio nikakva pravila. S druge strane, Rosije je reagovao na provokaciju i namerno je izazvao kontakt.

Rosijeve nade u desetu titulu doživele su ozbiljnu pretnju u Maleziji, pošto je njegova prednost u odnosu na Lorenca pred odlučujuću trku samo sedam bodova. Posao na stazi „Rikardo Tormo“ će mu biti dodatno otežan zbog toga što će startovati sa samog začelja, ali će moći da posveti sve treninge do tada traženju savršenog podešavanja za trku.

Rosi je pre nekoliko dana optužio Markesa da se ponaša kao dete i da želi da Horhe Lorenco osvoji titulu i da ga je namerno usporavao u Australiji, a slično se desilo i samo nedelju dana kasnije.

Markes i Rosi su vodili borbu na ivici, izluđivali su jedan drugoga, kao da je sam kraj trke, a 'Doktor' je bio taj koji je prvi odlučio da je dosta i praktično se parkirao u jednoj krivini i čekao reakciju svog velikog rivala. Španac je tada ušao pravo u Rosija, naslonio se na njega, Italijan ga je zbog toga odgurnuo i trka je bila gotova za Markesa, dok je 'Doktor' nastavio dalje.

Rosi je podneo žalbu na kaznu direkcije trke i ona je odbijena.

'Doktor' se, inače, nije pojavio na zvaničnoj konferenciji za medije, a tek posle nekoliko sati se pojavio pred medijima.

Nažalost, izgubio sam mnogo vremena sa njim i u krivini 13 sam pokušao da nađem pravu liniju ga usporim jer je vozio da bi mi napravio probleme, ali je udario u mene. Šteta jer mislim da smo ostali u normalnoj trci mogli bismo da se borimo sa Horheom“, rekao je ’Doktor’ odmah posle trke.

Na trci za Veliku nagradu Malezije trijumfovao je vozač Repsol Honde Dani Pedrosa, ispred Lorenca i Rosija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu