Nova vest
Auto-moto

Utorak, 25.10.2011.

11:48

Bez Simončelijevog tima u Valensiji

Gresini rejsing povukao je svoje timove u kraljevskoj klasi i Moto2 kategorije sa poslednje trke sezone u Valensiji, posle smrti Marka Simončelija.

Izvor: B92, eurosport

Autor:B92, eurosport

Default images

Simončeli je izgubio život u nedelju, tokom trke za Veliku nagradu Malezije, u 25. godini.

Prvi čovek San Karlo Honde Gresini Fausto Gresini rekao je da se tim neće takmičiti na finalu sezone, pošto još uvek ne mogu da se pomire sa gubitkom Simončelijem, ali će mu prisustvovati i u boksu će se naći motor mladog Italijana.

Italijan je došao u Gresini tim prošle sezone, a posle odličnih rezultata ove godine, potpisao je novi ugovor za narednu sezonu, iako je Honda želela da ga vidi u fabričkoj ekipi.

Jedino je sigurno da moj tim neće učestvovati na Velikoj nagradi Valensije i testiranjima koji su zakazana posle trke. Dan posle nesreće je za nas doneo još veću tugu. Sve se desilo tako brzo i nemam reči. Znam da je naš posao opasan, taj rizik je deo ove ‘igre’, ali se uvek nadate da se ništa neće desiti. Kada se desi, a vi ste usred toga, sve se menja i teško je to prihvatiti. Do udesa je došlo posle niza neverovatno nesrećnih okolnosti, a njegov motor je krenuo ka unutrašnjem delu krivine, umesto spoljašnjem, i na njega su naleteli i to na najširoj stazi u kalendaru”, rekao je Gresini.

Gresini je rekao da da će se uvek rado sećati mladog Italijana.

Imam mnogo lepih uspomena na ove dve godine koje smo proveli zajedno. Marko je bio veoma spontan, uvek je radio kako je mislio, imao je veliko srce i uvek je bio nasmejan. Ne mogu da se setim da se ijednom naljutio. Bio je uvek iskren prema sebi i ostalima, voleo je izazove, i mi, kao tim, smo bili samo instrument za postizanje njegovog sna”, naglasio je Gresini.

Italijanski mediji čak su najavili mogućnost da u Valensiji, gde je trkački vikend zakazan od 4. do 6. novembra, uopšte ne bude vožena kraljevska klasa. U tom slučaju, takmičili bi se samo vozači u klasi do 125 kubika i kategoriji Moto2, u kojima još uvek nije rešena borba za titulu. U kraljevskoj klasi, još pre nešto više od nedelju dana titulu je obezbedio vozač Respol Honde Kejsi Stoner.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu