Nova vest
Auto-moto

Petak, 09.04.2010.

23:05

Kejsi Stoner najbrži u Kataru

Vozač Dukatija Kejsi Stoner ostvario je najbolje vreme na prvom treningu kraljevske klase pred prvu trku ovogodišnjeg Moto GP šampionata, Veliku nagradu Katara.

Izvor: Jelena Trajković

Autor:Jelena Trajković

Default images

Australijanac, pobednik poslednje tri trke koje su vožene u Kataru, je najbrži krug pod reflektorima na stazi “Losail” izvozao u vremenu od 1:55.500 minuta i za više od pola sekunde je bio brži od Horhea Lorenca na Jamahi, koji je potom imao pad, ali bez posledica. Treće mesto na prvom treningu nove sezone zauzeo je aktuelni šampion Valentino Rosi.

Četvrto mesto u petak uveče u Kataru zauzeo je Andrea Doviciozo na Repsol Hondi, ispred šampiona najjače klase iz 2006. godine Nikija Hejdena, rukija Bena Spiza na privatnoj Jamahi ekipe Teh 3, vozača Suzukija Alvara Bautiste i Randija de Punijea na LCR Hondi. Prvu desetoricu na prvom trenigu na stazi “Losail” kompletirali su vozač Pramak Dukatija Mika Kalio i Hektor Barbera na Aspar Dukatiju.

Rezultati prvog slobodnog treninga u Kataru:
1. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) 1:55.500
2. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) + 0.526
3. Valentino Rosi (Fiat Jamaha) + 0.528
4. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 1.198
5. Niki Hejden (Marlboro Dukati) + 1.293
6. Ben Spiz (Monster Jamaha Teh 3) + 1.318
7. Alvaro Bautista (Rizla Suzuki) + 1.498
8. Randi de Punije (LCR Honda) + 1.531
9. Mika Kalio (Pramak Dukati) + 1.559
10. Hektor Barbera (Aspar Dukati) + 1.605

Najbrži na prvom treningu u Moto2 kategoriji, koja je zamenila klasu do 250 kubika, bio je član Skot tima Aleks de Anđelis, ispred Britanca Skota Redinga i aktuelnog šampiona u klasi do 125 kubika Hulijana Simona iz Španije.

U klasi do 125 kubika najbrži je bio Pol Espargaro na Derbiju, a potom su sledila još dva Španca, njegov timski kolega Efren Vaskez i Mark Markez, član Red Bul Ajo tima, takođe na Derbiju.

U subotu se voze drugi slobodni treninzi, kao i kvalifikacije, dok su trke na programu u nedelju. Prva trka sezone u klasi do 125 kubika na programu je u nedelju od 19 časova po srednjeevropskom vremenu, u Moto2 kategoriji startuje u 20.15, dok je trka u kraljevskoj klasi zakazana za 22 časa.

Više o novoj sezoni u sve tri klase Moto GP šampionata možete da pročitate u rubrici ‘Teme’.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve
Formula 1

Volf nije odustao od Ferstapena

Direktor Mercedesa Toto Volf nije odbacio mogućnost sastanka sa trostrukim svetskim šampionom Formule 1 Maksom Verstapenom iz Red Bula o angažmanu i dolasku u nemačku ekipu.

Beta

22:45

1 d

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu