Nova vest
Auto-moto

Sreda, 20.08.2014.

18:10

Zeleno svetlo za Formulu 1 u Sočiju

Tehnički delegat Svetske automobilske federacije Čarli Vajting objavio je da je staza u Sočiju spremna za Veliku nagradu Rusije Formule 1 u oktobru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Delegacija vladajućeg tela Formule 1 u utorak je posetila ruski grad i zaključila je da je nova staza spremna za prvu trku u Rusiji, zakazanu za 12. oktobar.

Staza je u odličnim uslovima i dobiće licencu. Sve je urađeno po planu, od ivičnjaka, ivica staze, do ograda. Sve je urađeno po najvišim standardima i veoma sam zadovoljan. Mogu da kažem da je staza spremna 60 dana unapred, što se dešava veoma retko. Ono što sam video sada mi daje sigurnos da će sve biti potpuno spremno kada se vratimo ovde zbog trke”, rekao je Vajting, koji je dodao i da smatra da nije potrebna više nijedna poseta Sočiju pre trke.

Staza u Sočiju nalazi se u okviru Olimpijskog parka izgrađenog za potrebe Zimskih olimpijskih igara održanih ove godine. Dizajnirao ju je Herman Tilke, biće duga 5.853 metara, a gradnja je započeta u julu 2011. godine.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se predstojećeg vikenda Velikom nagradom Belgije na stazi “Spa Frankoršamp”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu