Nova vest
Auto-moto

Petak, 03.02.2012.

10:57

Ferari predstavio novi bolid

Samo dan pošto je otkazana zvanična prezentacija zbog loših vremenskih uslova, Ferari je predstavio novi bolid preko svog zvaničnog sajta.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Prezentacija u Maranelu je takođe bila zakazana za petak, ali su jake snežne padavine u Italiji, kao i širom Evrope, primorale ekipu da se odluči za drugačiju promociju modela F2012.

Ferari je još ranije najavio znatno radikalniji pristup bolidu nego prethodnih sezona, a novi model predstavlja prvi koji je urađen pod vođstvom novog tehničkog direktora Peta Fraja.

Prednji deo bolida možda nije estetski zadovoljavajući, ali su propisi takvi da mora da bude niži, posebno da bi donji deo šasije bio što više podignut zbog aerodinamike”, kaže se u saopštenju Ferarija.

Pored toga što je doprineo otkazivanju prezentacije bolida, sneg je primorao Ferari da otkaže i prvu probnu vožnju novog bolida. Zato nije jasno da li će italijanska ekipa uopšte moći da odradi ijednu vožnju u modelu F2012 pred prva predsezonska testiranja, koja počinju u ponedeljak na stazi “Heres” u Španiji.

Siguran sam da će ovaj bolid biti pobednički od samog početka sezone. Naučili smo mnoge lekcije iz prošlosti i doneli smo neke teške odluke. Ali, siguran sam da će naš trud uložen u ovaj bolid biti vredan”, rekao je prvi čovek Ferarija Stefano Domenikali.

Pre Ferarija, bolide za ovogodišnji šampionat Formule 1 predstavili su samo Katerhem i Meklaren.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu