Nova vest
Auto-moto

Ponedeljak, 29.03.2010.

18:02

Mediji krenuli u napad na Šumahera

Posle dve trke u kojima nije bio ni blizu podijuma, a kamoli pobede, mediji su krenuli u napad na povratnika u Formulu 1 Mihaela Šumahera.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Posle šestog mesta na trci u Bahreinu, Šumaherovoj prvoj posle trogodišnje pauze, sedmostruki svetski šampion je u nedelju Veliku nagradu Australije završio kao deseti od 14 vozača, koliko ih je prošlo kroz cilj. Kritičari te rezultate ocenjuju kao razočaravajuće kada se pogleda koliko Mercedes plažća Šumahera – 23 miliona evra, plus deset miliona u sponzorskim ugovorima.

Tokom nedeljne trke na stazi „Albert park“ Šumahera je čak pretekao i Lukas di Grasi, vozač ekipe Virdžin, debitantske u ovogodišnjem šampionatu, a tokom celog vikenda je bio značajno sporiji od timskog kolege Nika Rozberga.

„San“ je Šumaherovu trku u Australiji nazvao ’anonimnim popodnevom’, a u daljem tekstu ističe da „Mercedes nije toliko platio da bi se on zbog toga vratio iz penzije. Kako sada stvari stoje Šumaher možda neće ni izdržati do kraja prve sezone trogodišnjeg ugovora“.

„Tajms“, takođe, dovodi u pitanje da li je Šumaheru mesto u modernom svetu Formule 1. „On je u nedelju napustio stazu „Albert park“ a pre toga je shvatio da njegova reputacija ne znači ništa novoj generaciji. Nekada vozač sa najvećim brojem preticanja morao je da se zadovolji poniznim desetim mestom“, kaže se u tekstu „Tajmsa“.

Mediji nisu bili baš blagonakloni prema Šumaheru ni u Italiji, gde niko još uvek ne može da mu oprosti to što se u Formulu 1 nije vratio kao vozač Ferarija, već njegovog velikog rivala. „Model W01 nije najbolji bolid, ali jedan od njihovih vozača, onaj koji je osvojio sedam titula i sada zarađuje preko 30 miliona evra, izgleda kao da je izgubio uputstva. Dokaz za to? Pretekao ga je jedan Virdžin“, piše u tekstu „La Stampe“ i dodaje se, „Da li smo uvereni da je Mihael Šumaher stvarno ispod te crvene kacige. Možda je Luka di Montecemolo bio u pravu kada je rekao da je to njegov blizanac“.

Šumaher je, s druge strane, posle trke izjavio da je zadovoljan svojom trkom, tokom koje je ubrzo posle starta morao u boks na zamenu prednjeg krila koje je oštećeno posle kontakta sa Fernandom Alonsom u Ferariju.

Taj incident je odlučio moju trku, očigledno. I pored toga sam uživao jer smo imali dobar ritam i tokom jednog dela trke smo bili brži od vodećih“, istakao je Šumaher.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu