Nova vest
Auto-moto

Sreda, 24.03.2010.

13:45

Alonso: „Dajte vremena pravilima“

Vozač Ferarija Fernando Alonso optužio je svoje rivale da daju prerane komentare o novim pravilima posle njegovog trijumfa na Velikoj nagradi Bahreina.

Izvor: B92, BBC

Autor:B92, BBC

Default images

Dvojac Meklarena Dženson Baron i Luis Hamilton, kao i povratnik u Formulu 1 Mihael Šumaher samo su neki od vozača koji su izrazili svoje nezadovoljstvo novim pravilima, posebno zabranom dolivanja goriva, i manjkom preticanja.

Mislim da su neki od nas dali prerane komentare odmah posle trke u Bahreinu. Nije još vreme za priču o promeni pravila“, istakao je Alonso.

Zabrana dolivanja goriva u Formuli 1 je uvedena prvi put posle 1993. godine, što znači da svi vozači startuju sa punim rezervoarom. Ostale promene nisu toliko drastične, ali jedno novo pravilo je da najbolja desetorica u kvalifikacijama moraju da startuju sa setovima pneumatika koje su koristili dan ranije.

Nova pravila su uvedena da bi se ohrabrilo takmičenje, ali je umesto toga na stazi „Sakir“ viđeno sve osim toga. Šefovi timova su odmah posle trke u Bahreinu, takođe, izrazili nezadovoljstvo pravilima, ali su rekli da će sačekati da prođe nekoliko trka pre nego što se odluče da zatraže promene.

Moramo da damo vremena novim pravilima, da sačekamo i vidimo šta će se dešavati na narednim trkama, i to bez emocija. Nešto što zbunjuje navijače su ove stalne promene pravila“, dodao je Alonso.

Naredna trka šampionata Formule 1, Velika nagrada Australije, na programu je u nedelju na stazi „Albert Park“ u Melburnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu