Nova vest
Auto-moto

Petak, 02.10.2009.

10:59

Masa: „Reno me je koštao titule“

Brazilac Felipe Masa optužio je Reno i Nelsona Pikea juniora da su ga koštali titule prošle godine nameštanjem trke za Veliku nagradu Singapura.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Posle kratkog susreta sa sunarodnikom na kartingu u Sao Paulu vozač Ferarija je u intervjuu jednoj brazilskoj televiziji rekao da je trebalo promeniti rezultate trke na ulicama Singapura pošto je otkriveno da je mladi Brazilac namerno udario u zid.

Masa u Singapuru nije osvojio nijedan bod, iako se od početka trke nalazio u vođstvu, ali je posle lošeg pit stopa, kada je krenuo prerano i pri polasku povukao crevo za dolivanje goriva, kroz cilj prošao tek kao 13. U borbi za titulu prošle godine vozač Meklaren Mercedesa Luis Hamilton ga je nadmašio za samo jedan bod.

Sve to što se desilo je klasična pljačka, ali što se tiče trke ništa se nije desilo, rezultat ostaje isti i to nije fer. Ta plačka je promenila ishod šampionata, a ja sam izgubio za samo jedan bod“, rekao je Masa, koji se još uvek oporavlja od povreda opasnih po život, zadobijenih tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske.

Reno je zbog nameštanja prošlogodišnje trke za Veliku nagradu Singapura kažnjen dvogodišnjom uslovnom suspenzijom, dok je bivši prvi čovek francuske ekipe Flavio Brijatore doživotno suspendovan iz Formule 1. Pike junior je izbegao kaznu pošto je u zamenu za saradnju od Svetske automobilske federacije (FIA) dobio imunitet, a Masa je situaciju uporedio sa fudbalom.

Video sam da kada je sudija dobio novac da namesti jednu utakmicu svi ostali mečevi na koje je ona uticala su poništeni, a timovi koji su bili umešani su izbačeni. Ovde su poslali Brijatorea kući, ne razumem to i mislim da to nije u redu“, istakao je Masa.

Predsednik FIA Maks Mozli je na trci za Veliku nagradu Italije u Monci, koja je vožena početkom prošlog meseca rekao da rezultat trke u Singapuru ne može da bude promenjen.

Ne možemo da utičemo na ishod šampionata, ili baš te trke, zbog člana 179B Međunarodnog sportskog koga. Šampionat je završen prošle godine 30. novembra i tu je bio kraj“, rekao je Mozli.

Masa se ove nedelje vratio na stazu prvi put posle kvalifikacija na stazi „Hungaproring“, a prvi čovek Ferarija Stefano Domenikali je pred trku za Veliku nagradu Japana rekao da se Brazilac uspešno oporavlja i da se vraća u Formulu 1 sledeće sezone, kao što je i planirano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu