Nova vest
Auto-moto

Subota, 25.07.2009.

18:08

Masa operisan, stanje stabilno

Brazilac Felipe Masa operisan je uspešno posle povrede zarađene tokom kvalifikacija za Veliku nagradu Mađarske i neće voziti u nedelju.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Masa je posle nesreće prebačen u AEK bolnicu. Po prijemu je bio svestan i stanje mu je stabilno. Posle pregleda utvrđeno je da ima ogrebotinu na čelu, da mu je naprsla lobanja i da je imao potres mozga. Zbog toga je morao da bude operisan. Operacija je bila uspešna, a njegovo stanje sada je stabilno. Sada je na intenzivnoj nezi, gde će cele noći pratiti njegovo stanje.

Više informacija biće dostupno ujutro.

Još uvek nije određeno ko će umesto njega voziti u nedelju. Rezervni vozač Ferarija Mark Žene je na Hungaroringu, ali još Skuderija još nije saopštila odluku.

Masa je u drugom delu subotnjih kvalifikacija imao udes, kada ga je u četvrtoj krivini pogodio deo amortizera sa Barikelovog bolida. Brazilac je pogođen u glavu i ruku, pa je uprkos kočenju izgubio kontrolu nad bolidom i udario u zaštitne gume.

Trening je tada prekinut na petnaestak minuta, a Brazilac je helikopterom prebačen u bolnicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu