Nova vest
Auto-moto

Petak, 22.05.2009.

19:18

Kampos se prijavio za ulazak u F1

Španska ekipa Kampos koju vodi bivši vozač Formule 1 Adrian Kampos predala je prijavu za ulazak u šampionat od sledeće godine.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

U saopštenju ekipe Kampos Meta 1 kaže se da je tim predao prijavu u pet minuta posle ponoći po srednjeevropskom vremenu pošto je upravo u ponoć prijava postala moguća. Sve ekipe koje žele da se prijave za šampionat Formule 1 za sledeću sezonu moraće to da učine do 29. maja, kada ističe rok za prijavljivanje.

Za sada ekipa nije dala nikakve detalje o komercijalnim partnerima, a vladajuće telo Formule 1 Svetska automobilska federacija (FIA) je objavila da planira da tri nova tima mogu da uđu u šampionat za sledeću sezonu, kada na snagu stupi opcionalni budžet od 40 miliona funti.

Više od deset novih timova je izrazilo interesovanje za sada, a odluka koji timovi će se nači u Formuli 1 od 2010. godine biće doneta 12. juna.

Ipak, propisi bi mogli tek da budu promenjeni pošto je pet timova koji se sada takmiče u Formuli 1 odbilo da ih prihvati i prete da će napustiti šampionat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Auto-moto

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu