Nova vest
Tenis

Sreda, 28.01.2015.

11:58

Novak: Moj najbolji meč u Melburnu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da veruje da je u četvrtfinalu sa Milošem Raonićem odigrao svoj najbolji meč u dosadašnjem delu Australijan Opena.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Đoković je do pobede nad Kanađaninom došao sa 7:6 (7:5), 6:4, 6:2, posle dva sata igre.

“Osećaj je sjajan ponovo biti u polufinalu. Ovo je bio moj najbolji meč na turniru. Pokušavao sam da nadograđujem igru kako je turnir odmicao”, rekao je Đoković.

Naterao sam Miloša da igra sa osnovne linije, tu sam tražio svoju priliku. U prvom setu je bio mentalno jak, bilo mi je bitno da ga osvojim u taj-brejku, to je bilo ključno,isto kao i brejk u prvom gemu drugog seta”, dodao je Đoković.

Novak je naglasio da nije bilo lako igrati protiv Raonića, koji je poznat kao igrač sa odličnim sersivom.

Treniram sve udarce, postoje detalji na kojima možete da radite. Pokušavam da zadržim ritam, ne gledam toliko brzinu, ne mogu ja da serviram kao on, ali gledam da mešam udarce i budem precizan da bih sebi dao lakše poene”, naglasio je Novak.

Rival najboljeg tenisera sveta u polufinalu biće Švajcarac Stanislas Vavrinka, sa kojim se sastajao u poslednje dve sezone u Melburnu. Pre dve godine Novak je bio bolji, a prošle sezone Vavrinka, koji je potom osvojio Australijan Open.

U poslednje dve godine smo igrali po pet setova, publika to očekuje i sada. Očekujem veliku borbu. On je šampion, samouveren je, odigrao je dobar meč u četvrtfinalu. Videćemo, dobro igram, pokušaću da zadržim ritam, nema tajni između nas, i nadam se da ću odigrati kao večeras”, istakao je srpski teniser.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu