Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2015.

05:17

Šarapova zakazala sudar lepotica

Ruska teniserka Marija Šarapova deklasirala je Šuai Peng sa 6:3, 6:0 u osmini finala Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Posle spasene dve meč lopte u duelu sa Panovom, Šarapova je u naredna dva meča izgubila ukupno pet gemova i u četvrtfinalu će se sastati sa Judžini Bušar iz Kanade.

Peng se držala sve do rezultata 4:3 u prvom setu, a od tog trenutka Ruskinja je osvojila osam gemova u nizu i okončala je posao za 75 minuta.

Bilo je nešto neizvesnije nego što rezultat sugeriše, uglavnom smo gledali uzbudljive gemove, ali Šarapova je nemilosrdno koristila slab drugi servis suparnice i na kraju je ubedljivo slavila.

Ruskinja, koja je u Melburnu osvojila trofej 2008. godine, upisala je 27 vinera i 15 neiznuđenih grešaka, dok je Kineskinja imala 20 direktnih poena i 29 grešaka.

U intervjuu na terenu posle meča Šarapovu su pitali kako uspeva da ostane mirna posle grešaka, a ona je odgovorila:

“Možda izgledam mirno spolja, ali unutra ključam. Govorim sebi, vičem na sebe ’šta radiš?!’ na nekoliko jezika“, objasnila je 27-godišnja Šarapova.

Sudeći po prethodnim okršajima, Šarapova bi trebalo da ima prednost nad Bušar u duelu Najkijevih lepotica – dobila je sva tri međusobna duela, poslednji na Rolan Garosu prošle sezone sa 4:6, 7:5, 6:2.

Žene, osmina finala, donji deo žreba:
Judžini Bušar – Irina Kamelija Begu 6:1, 5:7, 6:2
Marija Šarapova – Šuai Peng 6:3, 6:0
Jekaterina Makarova – Julija Gerges 6:3, 6:2
Simona Halep – Janina Vikmajer od 9.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu