Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2015.

04:31

Makarova još nije izgubila set

Deseta nositeljka Jekaterina Makarova savladala je Juliju Gerges iz Nemačke sa 6:3, 6:2 u osmini finala Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Ruskinja je bila superiorna tokom celog meča – diktirala je ritam, manje grešila i odlično servirala, pa Gerges nije imala nikakve šanse.

Makarova je meč završila sa 15 direktnih poena i 14 grešaka, dok je Nemica imala 17 vinera i 21 neiznuđenu grešku.

Makarova je tako nastavila niz odličnih rezultata u Melburnu, pošto se treći put u karijeri plasirala u četvrtfinale. Prethodno joj je to polazilo za rukom 2012. i 2013. godine, a oba put ispala je od Marije Šarapove.

“Ne znam zašto ovde igram toliko dobro, postoji neka posebna atmosfera. Mislim da sam sada igrala zaista dobro“, kazala je Ruskinja.

U svom ukupno šestom Gren slem četvrtfinalu Makarova će igrati sa boljom iz okršaja Simona Halep – Janina Vikmajer.

Ruskinja, koja u junu puni 27 godina, do sada na turniru nije izgubila ni set, a eliminisala je Mestah, Vinči, Pliškovu i sada Gerges.

Sa druge strane, Nemica će biti zadovoljna svojim izdanjem u Australiji, pošto se tek treći put u karijeri plasirala u osminu finala nekog od Gren slem turnira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu