Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.01.2015.

03:26

Bušar od sjaja do očaja i nazad

Sedma nositeljka Judžini Bušar savladala je Irina-Kameliju Begu sa 6:1, 5:7, 6:2 u osmini finala Australijan opena.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Bušar, koja je prošle sezone igrala u polufinalu, za plasman u novo polufinale boriće se sa pobednicom duela Marija Šarapova – Šuai Peng. Ukupno je Bušar imala 33 vinera i 42 neiznuđene greške, a Rumunka je upisala 23 direktna poena i 44 greške.

Delovalo je da će Kanađanka mnogo lakše slaviti, pošto je dobila devet od prvih deset gemova i u drugom setu je vodila sa 3:0, uz dva brejka viška. Međutim, tada je iznenada počela više da greši i nešto slabije da se kreće, a Begu je podsetila na igračicu koja je izbacila Anđeliku Kerber u prvoj rundi.

Maltene nijedan gem nije mogao da prođe bez brejk lopti, a Rumunka je svaki put izlazila kao pobednica i vezala je pet gemova za vođstvo 5:3. Bušar tada brejkom prekida negativnu seriju, a zatim spasava i dve uzastopne set lopte u gemu na svoj servis.

Propuštena prilika nije demoralisala Begu, koja ne 5:5 spasava brejk loptu, a zatim u narednom pravi brejk i osvaja set – 7:5.

Kanađanka je iskoristila pauzu za odlazak u svlačionicu – po povratku se konsolidovala, povratila je pravi tajming pri udarcima i napravila je brejk već na samom startu.

Ovoga puta opuštanja nije bilo, u celom trećem setu Bušar je izgubila samo pet poena na svoj servis i zasluženo je prošla dalje.

“Između drugog i trećeg seta pogledala sam se u ogledalo i rekla sebi: Džini, ovo je neprihvatljivo“, rekla je 20-godišnja Kanađanka posle meča.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu