Nova vest
Tenis

Subota, 30.01.2010.

13:22

Lejton Hjuit operisao desni kuk

Lejton Hjuit operisao je desni kuk odmah posle eliminacije sa Otvorenog prvesntva Australije i odsutvovaće sa terena najmanje tri meseca.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Australijski teniser kaže da se povredio još na Hopman kupu početkom meseca, ali da je ipak odlučio da učestvuje na prvom Gren slemu sezone u Melburnu. Hjuit je prošle godine imao sličnu povredu levog kuka.

“Posle jednog pokreta na treningu dan uoči prvog meča na Hopman kupu osetio sam zatezanje. Znao sam da nešto nije u redu. U tom trenutku nisam bio siguran da li ću moći da igram na Australijen Openu“, rekaoje Hjuit.

Posle pregleda povređenog kuka, u dogovoru sa svojim timom, teniser je odlučio da ide na operaciju i pokuša da se oporavi do Rolan Garosa u maju. Propustiće mečeve sa Kineskim Tajpehom u Dejvis kupu kao i nekoliko turnira na tvrdoj podlozi u SAD, uključujući Indijan Vels i Majami.

28-godišnji Hjuit kaže da još uvek ne razmišlja o povlačenju.

“Razmišljao sam da odem sada i da se vratim za 12 nedelja, Kim (Klajsters) i Žistin (Enan) su to uradile, vratile se i pobeđivale na Gren slemovima. Možda to može da bude znak za mene“, izjavio je Hjuit.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu