Nova vest
Atletika

Sreda, 13.02.2013.

14:00

"BG maraton d.o.o. vlasnik trke"

Preduzeće Beogradski maraton doo tvrdi da je vlasnik istoimene atletske manifestacije koja se održava svake godine.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U saopštenju čelnici tog preduzeća optužuju gradskog sekretara za sport i omladinu Acu Kovačevića i predsednik ASB Jovana Šurbatovića da žele na bespravan način preuzmu organizaciju.

Kovačević, Šurbatović i generalni sekretar ASS Slobodan Branković su na konferenciji za novinare saopštili da je tom preduzeću 2012. godine istekao ugovor o organizaciji, a da je novi potpisan sa ASB kao organizatorom.

Oni su istakli da je do promene organizatora Beogradskog maratona došlo jer je preduzeće Beogradski maraton d.o.o u velikim dugovima.

Preduzeće Beogradski maraton d.o.o. smatra da je na toj konferenciji iznet niz neistina u vezi sa poslovanjem preduzeća "sa ciljem da nanesu štetu manifestaciji kakva je Beogradski maraton i njenom vlasniku, preduzeću Beogradski maraton d.o.o".

"Kovačević i Šurbatović su potvrdili svoju nameru da na bespravan način preuzmu organizaciju Beogradskog maratona, zaštićenog autorskog dela kojim isključivo raspolaže Beogradski maraton d.o.o. i počinili krivična dela za koje je zakonom zaprećena kazna zatvorom u trajanju od tri do osam godina", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da će preduzeće Beogradski maraton d.o.o. nastaviti sa organizacijom 26. Beogradskog maratona i izražava uverenje da će kao i do sada, uspešno saradjivati sa Gradom Beogradom i gradskim službama, ali i "da ćemo ubrzo potpisati odgovarajući ugovor o saradnji".

Preduzeće Beogradski maraton d.o.o podsetilo je da u organizaciji saradjuje sa Svetskom atletskom federacijom (IAAF) i Međunarodnim udruženjem maratona i uličnih trka (AIMS) i da od njih ima podršku u organizaciji 26. Beogradskog maratona, koji je zakazan za 21. april.

"U proteklih 20 godina Beogradski maraton d.o.o. je kroz Beogradski maraton doneo gradu pozitivnu promociju u svetu u vrednosti od 50 miliona evra. Prema istraživanjima, samo 2009. godine komercijalna vrednost objava sa aprilske manifestacije iznosile su 1,8 miliona evra na nacionalnom nivou. U humanitarne svrhe na Beogradskom maratonu do sada je prikupljeno više miliona evra", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu