Život

Nedelja, 06.08.2023.

19:04

Pakleni plan Anđeline Džoli: Planira da odugovlači razvod od Pita još četiri godine, evo i zašto

Ružna, višegodišnja bitka za razvod bivšeg Brangelina omiljenog para je daleko od kraja, a na putu je da postane jedna od najdužih u istoriji Holivuda.

Izvor: Jutarnji.hr

Pakleni plan Anđeline Džoli: Planira da odugovlači razvod od Pita još četiri godine, evo i zašto
Foto:EPA/IAN LANGSDON

Naime, 59-godišnji Bred Pit i 48-godišnja Anđelina Džoli objavili su da se rastaju 2016. godine nakon navodno nasilne tuče u avionu u kojoj su Džoli i najmanje dvoje od njihovo šestoro dece bili poliveni alkoholom.

I čini se da Džoli, prema novim informacijama, ne žuri da se razvede.

"Ona će odugovlačiti ovaj razvod dok blizanci, koji sada imaju 14, ne napune 18 godina. Još četiri godine“, rekao je Pitov prijatelj Pauli Froelich za magazin NevwNation Now.

Zaraćeni par ima šestoro dece: Medoksa (21), Paksa (19), Zaharu (18), Šajlo (17) i blizance Konoksa i Vivijen koji će uskoro napuniti 15 godina.

Pit je navodno izdvojio oko 14 miliona dolara za njihov raskid, uključujući 8 miliona dolara "pozajmice" Džoli za kupovinu kuće sa šest spavaćih soba i deset kupatila u Los Felizu, Kalifornija, od 24,5 miliona dolara, rekao je prijatelj glumca.

Pit se takođe bori sa Džoli i ruskim oligarhom oko Šatoa Miravala, njihovog bivšeg doma i vinograda u Francuskoj.

Džoli je prodala svoju polovinu vinskog biznisa kompaniji Jurija Šeflera Tenuta del Mondo, za koju je Pit tvrdio da je nezakonita jer on lično nije odobrio prodaju.

Prema sudskim dokumentima do kojih je došao Froelih, nekada moćni par je rekao da "nikada neće prodati vlasništvo nad Miravalom bez pristanka drugog”.

"U isto vreme kada je Anđelina razgovarala sa Šeflerom o Miravalu, ona je takođe u lošoj nameri pregovarala sa Bredom da mu proda svoj deo vinarije. U originalnom kupoprodajnom ugovoru stajalo je da ako neko od njih želi da proda, mora da da drugom pravo da to uradi prvi. Naljutila se jer je sudija Bredu dodelio starateljstvo 50/50, a četiri meseca kasnije Bred je iz medija saznao da je ona prodala svoj deo posla jednom Rusu!“, rekao je prijatelj.

Par je kupio vinariju 2008. za 27 miliona dolara, ali sada vredi više od 160 miliona dolara, navodi Vine Spectator.

Prošle godine, Pit je tražio suđenje zbog Džolijeve prodaje.

"Vinogradi su postali Pitova strast, i to profitabilna, pošto je Miraval, pod Pitovim vođstvom, prerastao u višemilionski globalni biznis i jednog od najcenjenijih svetskih proizvođača roze vina“, navodi se u podnesku za 2022.

"Džoli, u međuvremenu, ništa nije doprinela uspehu Miravala. Umesto toga, dozvolila je Pitu da uloži novac i znatan trud u posao oslanjajući se na pravo pristanka koje mu je ona dugovala i pravo preče kupovine koje je njen poslovni subjekt dugovao njegovom“, pisalo je.

U sudskom podnesku, poznati glumac optužuje Džoli da je "namerno držala Pita u mraku i svesno kršila Pitova ugovorna prava“, sa namerom da naškodi njegovom rastućem biznisu. Tvrdio je da je njegova bivša supruga predvidela da će Šefler pokušati da preuzme kontrolu nad poslom.

"Pit je glumac, a ne vinar. On se bavi iluzijama, a ne prljavštinom i grožđem", uzvratio je Šefler u sudskom podnesku.

Par je zajedno kupio imovinu pre braka, pri čemu je Pit imao 60 odsto, a Džoli 40 odsto.

Holivudski par je tada doveo vinara Marka Perina i postao jedan od najcenjenijih svetskih proizvođača rozea.

Zamak u kojem se par venčao 2014. postao je "strast" za Pita, a on je Džoli dao dodatnih 10 odsto kao svadbeni poklon, što je rezultiralo podelom 50-50 kada su se rastali 2016. godine.

Pit i Džoli nisu jedini čije svađe oko razvoda traju godinama, ali bi nekada nerazdvojna Brangelina mogla biti pobednici, ako je Pitov prijatelj u pravu.

Inače, Marija Šrajver i Arnold Švarceneger okončali su razvod 2021. godine, iako su se rastali deset godina ranije. Aluma iz seruje "Prave domaćice Njujorka" Bethenni Frankel rastala se od Džejsona Hopija 2021. godine, osam godina nakon što su se razišli.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: