m.b92.net

Direktor Petnice ličnost godine

12. januar 2012. | 23:00

Direktor Istraživačke stanice Petnica, Vigor Majić izabran je za "Valjevca - ličnost 2011. godine".

Deli:


Dušan Jovanović direktor Moderne galerije u Valjevu, obrazlažući razloge za kandidaturu Vigora Majića rekao je "Uoči godine u kojoj će, uz 30. godišnjicu te važne obrazovne institucije, njen rad podržati i UNESKO, bilo bi prirodno da zvanje Valjevac ličnost godine ponese čovek čijom zaslugom, pre svega njegovom, IS Petnica uživa veliki ugled. Pre nekoliko godina Majić je proglašen za ličnost godine u Srbiji, ali je tamo konkurencija blaža, u međuvremenu je, valjda, dorastao da za laureata bude izabran i među nama Valjevcima".

Žiri sastavljen od 12 novinara i saradnika nezavisnog mesečnika Revija "Kolubara" i dosadašnjih dobitnika ovog priznanja izabrao je Majića posle dva kruga tajnog glasanja. Protivkandidat je bio doktor ekonomije Slobodan Ilić, smenjeni državni sekretar u Ministarstvu finansija Srbije.Direktor “Kolubare” Zdravko Ranković kaže da su Majića nominovali višegodišnji rezultati u vodjenju Istraživačke stanice "Petnica".


Majić za Radio Patak kaže da je mu je čast što će se naći u društvo kvaliltenih ljudi koji su prethodnih godina dobili ovo priznanje, ali misli da je ova nagrada preuranjena i da bi bilo mudrije da je došla u 2012. kada će u IS Petnica biti završeni obimni radovi na proširenju smeštajnih kapaciteta.

U 18. godina dugoj tradiciji za izbor Valjevca godine, dosadanji dobitnici su Vladan Kovačević, Viktor Rozgić , Dušan Arsenić, Miroslav Ćiša Trifunović, Jasmina Avramović, Bogoljub Arsenijević Maki, Dragan Todorović, Aleksandar Urošević, Aleksandar Loma, Aleksandar Mitrović, Dr Ilija Tripković, Miroslav Jeremić, Radovan Beli Marković, Dušan Spasojević, Branko Antonić, Milan Gajić i dr Zoran Jokić.
Komentari 5
Pošaljite komentar
Deli:
Vrh
Desktop sajt

B92 © 2018