Sreda, 30.04.2014.

13:35

Svakom MIT diplomcu po 100$ u bitkoinima

Prestižni MIT, Institut za tehnologiju u Masačusetsu, i njihov Bitkoin klub pokreću novi projekat koji će svakom diplomcu doneti kapital u vrednost od 100$ u Bitkoinima, i to od jesenjeg semestra.

Izvor: Izvor: Mashable

Default images

Klub je već prikupio 500,000$ u bitkoinima da bi finansirao projekat, a nada se da će ulaganjem ohrabriti studente i lokalne privrednike da prohvate novu valutu i da je koriste na nov i inovativan način.

Za idejne tvorce ove akcije, studente Džeremija Rubina i Dena Elicera, ovaj projekat je bitan kao ulazak interneta u živote studenata pre 20 godina.

"Ovo nije akcija bez rizika, ali ima veliki potencijal. Ona omogućava studentima da probaju novu tehnologiju i da se njome sami bave i da nešto novo kreiraju i jako smo uzbuđeni da vidimo šta će da smisle."

Van MIT-a, i ostali – na bilo koji način povezani sa bitkoinom - su uzbuđeni. Dvojici kreatora ovog projekta bilo je potrebno šest nedelja da skupe pola miliona dolara u bitkoinima i da privuku oko 2000 donatora.

Foto:Flickr/Antana

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

19 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: