Petnaestak pripadnika JSO na saslušanju

Izvor: B92

Sreda, 26.03.2003.

16:16

Default images

Oko 15 pripadnika Jedinice za specijalne operacije nalazi se na salušanju, saznaje B92 u Vladi Srbije. Radi se o licima koja su bila neposredno obezbeđenje Milorada Lukovića Legije. Uhapšen je i jedan broj zaposlenih u pravosuđu za koje sumnja da su povezani sa "Zemunskim klanom". Uhapšeno je i nekoliko pripadnika MUP i Bezbednosno-informativne agencije za koje se sumnja da su bili uključeni u pripremu atentata na premijera Srbije Zorana Đinđića.

Pri sprovođenju odluke o rasformiranju Jedinice za specijalne operacije nije bilo incidenata, a kasarnu te jedinice u Kuli sada kontroliše Žandarmerija. Izvori u Vladi Srbije naveli su da je raspuštanje "crvenih beretki" potpuno završeno i da su svi iz te formacije predali oružje, uniforme, značke i opremu. Oko 150 pripadnika bivše JSO je između 16.00 i 17.00 časova napustilo centar za obuku u Kuli. Pripadnici bivše JSO odvezli su se sa dva autobusa i oko 20 automobila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: