Sporazum o penzijama CG i Kosova

Predstavnici vlada Crne Gore i Kosova potpisali su danas u Podgorici sporazum o priznavanju perioda osiguranja za ostvarivanje prava na penziju.

Izvor: Tanjug

Utorak, 17.12.2013.

16:09

Default images

Sporazum su potpisali crnogorski ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković i kosovski ministar rada i socijalne zaštite Nenad Rašić, navodeći da će tim dokumentom građanima biti omogućeno da ostvare pravo na penzije.

Bošković je novinarima kazao da značajan broj crnogorskih državljana, koji su radili na Kosovu, i obratno, nije bio u mogućnosti da, zbog nepostojanja sporazuma, ostvari pravo na penziju.

"Danas smo to pitanje i tehnički rešili. Napravili smo dobar posao, pre svega za građane koji su radni vek proveli na teritorijama Crne Gore i Kosova i samim tim ostvarili zasluženu penziju. Sporazum im omogućava da pravo na penziju i ostvare", rekao je on.

Rašić je naveo da potpisani sporazum predstavlja dobar okvir za rešavanje pitanja isplate penzija.

“U narednom period proširićemo te okvire, a potpisani sporazum daje nam optimizam da sa crnogorskom vladom možemo uspešno sarađivati”, kazao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: