Ona je Frida i do sada je spasla 52 ljudska života

Labradorka Frida, pripadnica Pseće jedinice Meksičke mornarice, za svoj herojski podvig dobila je pohvalu od predsednika Meksika Enrikea Penje Nijeta.

Izvor: B92, independent.co.uk

Petak, 22.09.2017.

11:22

Ona je Frida i do sada je spasla 52 ljudska života
Prinscreen YouTube/GARLIC PICKLE

Mnogi koji su ovu lepu kerušu videli na delu, u potrazi za preživelima snažnog zemljotresa koji pre tri dana pogodio južni deo Meksika, smatraju je pravim herojem.

Frida već danima predano pretražuje ruševine u Meksiko Sitiju, nastale posle udara jačine 7,1 stepen Rihterove skale, za koji se tvrdi da je do sada odneo 245 života.

A pre samo dve nedelje Frida je spasla 12 života u još jačem zemljotresu koji je pogodio grad Oahaka.

Ljudi širom sveta dive se njenim podvizima, pa je ova labradorka zahvaljujći društvenim mrežama postala prava senzacija širom sveta. Predsednik Nijeto je Fridi u čast na svom proflu na Tviteru napisao:

"Ovo je Frida. Ona je pomogla u spasavanju 52 života u prirodnim nepogodama u zemlji i inostranstvu." Tokom rada na terenu Frida koristi specijalnu zaštitnu opremu, naočare koje štite njene oči od dima i prašine i posebne cipele koje joj omogućavaju prohodnost po teškim terenima.

Za ovaj težak i odgovoran posao Frida je obučavana od svoje druge godine. Sa godinama iskustva, stekla je titulu "specijalista za traganje za izgubljenima osobama".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: