Otvoren prateći program "Dana komedije"

Predstava "Generalna proba Nušića", večeras je otvorila prateći program 46. Pozorišnog festivala najboljih komediografskih ostvarenja Srbije "Dani komedije", koji će se, po tradiciji, održati od 20. do 27. marta.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 17.03.2017.

19:35

Otvoren prateći program
Foto: Thinkstock

Reč je o predstavi Dramskog studija Teatrić, u režiji Miljana Prljeta, a izvodi se u Kulturnom centru, izjavio je večeras Tanjugu umetnički direktor festivala Dobrica Milićević.

Sutra uveče, gledaoci će, u okviru pratećeg programa, videti "Kir Janju" Jovana Sterije Popovića, režija grupa autora u izvođenju "OKRET" Tetara Beograd, a u nedelju "Sumnjivo lice" Branislava Nušića, režija Branislav Nedić u izvođenju Gradskog pozorišta Jagodina.

U ponedeljak u 18 sati u Zavičajnom muzeju Jagodina biće otvorena izložba "Cincari u Srbiji" koju je upriličilo Udruženje Cincara "Lunina", a sat vremena kasnije, odnosno sat, pre nego što će ministar kulture i

informisanja Vladan Vukosavljević svečano otvoriti "Dane komedije", u Kulturnom centru će biti otvorena izložba "Petar Kralj - uloge u pozorištu i na radiju" koju je priredio Muzej pozorišne umetnosti Srbije.

U utorak, 21. marta u Narodnoj biblioteci biće izvedena predstava "Bibliotekarka", igra je Aleksandra Saška Manasijević, scenario i režija Mirko S. Marković.

U sredu, u 10 sati, Gradsko pozorište Jagodina - dečija scena izvešće predstavu "Uspavana Štrecilija" Tode Nikoletića, režija Nanad Petrović. U 17 sati i Amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka biće održano Poetsko veče Nebojše Ilića "Glumci pesnici".

U okviru pratećeg programa, biće održana, 23.marta, promocija monografije "Festival pozorišnih praizvedbi" u kojoj će učestovati dr Milivoje Mlađenović, Željko Hubač, Toma Trifunović, a aforizme će govoriti Dragan Živadinović - Gile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: