Filharmonijski performans u Muzeju savremene umetnosti

Podeli
Foto: Marko Đoković
Foto: Marko Đoković

Posetioci izložbe „Sekvence" su imali prilike da u jedinstvenom muzejskom prostoru čuju delove kultne kompozicije „Frankenštajn!!".

HK Gruber je kao dirigent i šansonijer predvodio filharmoničare kojima je dodelio igračke kao drugi instrument. U tom arsenalu su se našla plastična creva, „cvrkutavci", čegrtaljke, automobilske sirene, melodike, trubice...

Nakon što su oduševili publiku Beogradske filharmonije na koncertu u okviru ciklusa „Pandemonijum", muzičari su ovo nesvakidašnje delo izveli prvog dana otvaranja rekonstruisanog muzeja, što je samo jedan od filharmonijskih programa koji će se čuti u narednih sedam dana.

Muzika

Predstavljena monografija o Fakultetu muzičke umetnosti

“U ovoj knjizi se nalaze veoma uzbudljive priče o simfonijskom orkestru i mešovitom horu koji su imali veliki uspeh pod upravom slavnih dirigenata", rekao je Zoran Erić, rektor Univerziteta umetnosti, na promociji Monografije "80 godina Fakulteta muzičke umetnosti", održanoj večeras u Kolarcu.

Muzika utorak 21.11. 20:00 Komentara: 0

Mariza dobila priznanje koledža Berkli

Svetska zvezda fado muzike Mariza, koju očekuje koncert 7. decembra u beogradskom Sava centru, upravo je završila uspešnu severnoameričku turneju, gde je primila prestižno priznanje muzičkog koledža Berkli - "Berklee’s Master of Mediterranean Music Award".

Muzika petak 17.11. 15:45 Komentara: 5
strana 1 od 1270 idi na stranu