Kultura

Utorak, 19.10.2010.

18:16

Barak Obama u seriji "MythBusters"

Američki predsednik Barak Obama je najavio da će se pojaviti u popularnoj TV seriji "Razotkrivači mitova" (MythBusters), koja se emituje na Discovery kanalu i koja se bavi velikim naučnim kontroverzama.

Izvor: Tanjug

Default images

Obamino pojavljivanje u seriji je deo nastojanja Bele kuće da podstakne interesovanje za nauku, matematiku i inženjerstvo nakon što je nekoliko američkih stručnjaka upozorilo da bi slabo interesovanje studenata za ove predmete moglo da ima negativne posledice za razvoj domaće privrede.

Kako prenosi BBC, epizoda u kojoj se pojavljuje Obama biće emitovana 8. decembra na Discovery kanalu.

U njoj će biti reči o tome da li je veliki grčki matematičar i fizičar Arhimed zaista mogao da zapali celokupnu rimsku flotu koristeći isključivo ogledala i sunčeve zrake.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

20 h

Podeli: