Serija "Simpsonovi" ponovo obara rekorde

Američka televizija Foks prikazaće 29. i 30. sezonu animirane serije "Simpsonovi" koja je jedna od najuspešnijih i najcenjenijih u istoriji televizije.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 05.11.2016.

09:42

Serija
Tanjug / AP Photo/Fox

To znači da će Homer, Mardž, Bart, Lisa i Megi dobiti 669 epizoda i postati serija sa najvećim brojem epizoda u istoriji i time oboriti rekord serije "Miris baruta" (Gunsmoke) koja je imala 635 epizoda.

Prva epizoda o avanturama porodice Simpson prikazana je u decembru 1989. godina, a sada se emituju epizode iz 28. sezone. Serija je na početku privlačila po oko 15 miliona gledalaca po epizodi.

Rekordna gledanost je bila s 33 miliona ljudi za epizodu "Barts Gets an F", u oktobru 1980. godine, ali je gledanost narednih epizoda opala.

"Simpsonovi" su osvojili 32 Emi nagrade koja se dodeljuje uspešnim TV-produkcijama. Serija je popularna u celom svetu i ima značajan uticaj na pop-kulturu.

Snimljen je i istoimeni dugometražni film koji je premijerno prikazan 2007. U seriji koja ne robuje pravilima o političkoj, niti bilo kakvoj drugoj korektnosti, pojavljivali su se glasovi poznatih ličnosti, kao što je bivši britanski premijer Toni Bler i vlasnik Foksa Rupert Merdok, ali se parodija ponekad i nije dopala nekim slavnim ličnostima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: