Goran Paskaljević počeo snimanje filma na Himalajima

Naš poznati reditelj i scenarista Goran Paskaljević počeo je snimanje svog novog, 17. igranog filma "Dev Bhoomi" (Zemlja bogova) na Himalajima.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 22.04.2015.

08:18

Default images
Foto: Beta

Produkciju je obezbedila Nova filma iz Beograda, Zepter International, Gorvic Pictures iz Kalkute, uz učešće RTS-a i Ministarstva kulture Indijske savezne drzave Utarakhand.

Glavnu ulogu tumači čuveni indijski glumac Viktor Benerdži, našoj publici poznat iz filma reditelja Devida Lina "Put u Indiju", dok je glavna ženska uloga poverena Geetanjali Thapa, proglašenoj prošle godine za najbolju mladu glumicu u Indiji, rekao je Paskaljević Tanjugu.

Pored njega, srpski deo ekipe čine direktor fotografije Milan Spasić, tonski snimatelj Nenad Vukadinović, montažer Kristina Pozenel, filmski snimatelj Zoran Culić, kao i Nemanja Novičić, Nemanja Petković i Marko Knežević.

Film će se snimati u Indiji do kraja maja, a postprodukcija je predviđena u Srbiji do kraja novembra ove godine. Zanimljivo je da je "Dev Bhoomi" prva srpsko-indijska filmska koprodukcija, a Paskaljević u brojnim intervjuima u indijskoj štampi ističe da Srbija i Indija imaju puno toga zajedničkog.

Autor izražava nadu da će njegov film ohrabriti druge filmske autore i producente na buduću međusobnu saradnju, uz konstataciju da je indijsko filmsko tržište jedno od najvećih na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: