Festival "kratkog metra" 56. put

Na 56. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, koji počinje 30. marta, do 3. aprila biće prikazano 39 ostvarenja u domaćem i 33 u stranom takmičarskom programu.

Izvor: Tanjug.

Nedelja, 29.03.2009.

14:00

Default images

Uoči svečanog otvaranja u bioskopu "Balkan", ispred zgrade biće otkrivena zvezda sa imenom Krste Škanate, slavnog reditelja čije je stvaralaštvo obeležilo zlatni period ove manifestacije.

Nagrada Odbora festivala za životno delo biće uručena ovogodišnjem dobitniku, svestranom autoru Mići Miloševiću.

U domaćoj selekciji takmiči se 20 dokumentarnih, sedam kratkih igranih, sedam animiranih i pet eksperimentalnih filmova, a u međunarodnoj devet dokumentaraca, 15 kratkih igranih i devet animiranih filmova.

Nagrade će 3. aprila, na svečanosti u Pozorištu na Terazijama, dodeliti žiri čiji su članovi Ari Gold (Njujork), Žan Pjer Ren (Marsej), Nenad Puhovski (Zagreb), kao i Marko Jeftić i Marko Glušac (Beograd).

Uz bioskop "Balkan", projekcije će se održavati i u Dvorani kulturnog centra i Muzeju kinoteke.

Umetnički direktor Janko Baljak najavljuje da će pored takmičarskog, tradicionalni "kratki metar" ponuditi i vrlo raznolik prateći program.

Posebna novina je trodnevni festival "Nova svetlost", sa filmovima snimljenim mobilnim telefonom, što je značajno za mladu generaciju umetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: