Film Stefana Arsenijevića u Berlinu

Prvi dugometražni igrani film Stefana Arsenijevića "Ljubav i drugi zločini " biće premijerno prikazan na predstojećem 58. Berlinskom festivalu, u okviru zvaničnog programa "Panorama specials" od 7. do 17. februara, najavio je beogradski producent "Art &Popcorn".

Izvor: B92

Petak, 18.01.2008.

12:32

Default images

Arsenijevićev film je snimljen u koprodukciji "Art & Popcorn" (Beograd), "Coin Film" (Keln) "KGP Kranzelbinder Gabriele Produktion" (Beč) i "Studio Arkadena", Ljubljana.

Film su sufinansirali Filmski centar Srbije, Sekretarijat za kulturu Skupštine grada Beograda i Ministarstvo kulture.

Od 1. februara do 2. aprila 2007. godine, film je sniman na 27 lokacija na Novom Beogradu.

Izuzetnu glumačku podelu predvode Anica Dobra, Vuk Kostić, Milena Dravić i Feđa Stojanović.

Radnja filma odvija se na Novom Beogradu. Anica, žena u kasnim tridesetim, nezadovoljna svojim životom, odlučuje da ukrade izvesnu sumu novca i zauvek ode iz zemlje. Film prati taj njen poslednji dan, od jutra do večeri.

Anica se oprašta sa ljudima, čini sitne osvete o kojima je maštala, govori ono što je oduvek želela i poklanja stvari koje ne može da ponese. Kroz taj jedan dan sklapa se priča o njenom životu.

Sve bi išlo manje-više po planu da joj istog dana Stanislav, mladić iz kraja, deset godina mlađi od nje, ne izjavi ljubav. I Anica počinje da se pita - šta ako je to ljubav njenog života.

Reditelj Arsenijević o svom filmu je naveo da je priča nastala na osnovu ličnog iskustva odrastanja u novobeogradskim blokovima i da je zamisao da to bude intiman autorski film osobene poetike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: