Panika u Zvezdi i Partizanu i pre emitovanja Reportera

 
Video
ponedeljak 02. 03. 2015. / Komentari: (357) / Pošaljite komentar

U prvoj epizodi Reportera, novinari su tražili odgovor na pitanje zašto su fudbalski klubovi deo političkog plena, uprkos obećanjima da će ta praksa biti prekinuta. U prvoj epizodi Reportera, novinari su tražili odgovor na pitanje zašto su fudbalski klubovi deo političkog plena, uprkos obećanjima da će ta praksa biti prekinuta.

Ovacije za Brankicu u Los Anđelesu

 
Video
četvrtak 30. 10. 2014. / Komentari: (0) / Pošaljite komentar

Dobitnice prestižne međunarodne Nagrade za hrabrost među kojima je i Brankica Stanković posle dodele u Njujorku, bile su i na ceremoniji u Los Anđelesu.

Nastavak Patriotske pljačke - poslednja epizoda

ponedeljak 06. 10. 2014. / Komentari: (57) / Pošaljite komentar

Srbija iz budžeta i danas plaća radnike javnih preduzeća u južnom delu Kosova koja u suštini ništa ne rade, jer nemaju šta da rade na prostoru na kom su svu vlast preuzele institucije Prištine, otkriva Insajder u poslednjoj epizodi serijala Nastavak Patriotske pljačke.

Bez kazni za zloupotrebe na Kosovu

ponedeljak 29. 09. 2014. / Komentari: (93) / Pošaljite komentar

Postupak oslobađanja od PDV-a za svu robu koja se plasira na Kosovo, omogućen odlukama nekoliko vlada Srbije nezakonit je i protivustavan, zaključak je Anketnog odbora za Kosovo i Metohiju.Međutim i pored toga što je sada i zvanično saopšteno da su predstavnici Vlade Srbije od 2005. pa do 2013. godine praktično donošenjem i primenjivanjem Uredbe kršili zakon, nije pokrenut nikakav postupak ispitivanja odgovornosti.

Saopštenje redakcije Insajder

nedelja 28. 09. 2014. / Komentari: (44) / Pošaljite komentar

Redakcija emisije “Insajder” ne slaže se sa odlukom vlasnika TV B92 da se po svaku cenu “Utisak nedelje” u novembru prebaci na Info kanal. Međutim, “Insajder” će biti emitovan u ponedeljak uveče jer je, prema ranijem dogovorenom planu, redakcija u obavezi da emituje još dve emisije iz serijala “Nastavak patriotske pljačke”. Posle završetka emitovanja serijala, a u zavisnosti od toga kako će se rešiti trenutna situacija, novinari redakcije “Insajder” doneće odluku o daljim koracima.

Šta se desilo sa novcem za ugrožene na Kosovu

ponedeljak 22. 09. 2014. / Komentari: (226) / Pošaljite komentar

Anketni odbor Skupštine Srbije posle nekoliko meseci rada utvrdio je da je zloupotreba novca, koji se iz budžeta Srbije izdvaja za Kosovo, poprimila zabrinajvajuće razmere. Izveštaj Anketnog odbora potvrđuje navode objavljenje u serijalu Insajder “Patriotska pljačka”, koji je emitovan pre dve godine. I pored svega toga situacija je ,prema istraživanju Insajdera i danas ista.

Insajder: Nastavak "patriotske" pljačke

 
Video
nedelja 21. 09. 2014. / Komentari: (43) / Pošaljite komentar

U ponedeljak počinje sa emitovanjem novi serijal emisije Insajder. Tema prvog serijala jesu novi dokazi o nastavku pljačke budžeta pod izgovorom patriotizma i pomoći ugroženim Srbima na Kosovu. U međuvremenu Anketni odbor Skupštine Srbije potvrdio je navode iz serijala “Patriotska pljačka“ koji je emitovan pre dve godine.

Nastavak „Patriotske pljačke“

 
Video
ponedeljak 12. 05. 2014. / Komentari: (39) / Pošaljite komentar

Posle izveštaja Anketnog odbora kojim je potvrđeno ono što je objavljeno u Insajderu, da se bez ikakve kontrole na Kosovo troši u proseku oko 650.000 evra dnevno, a da taj novac ne odlazi onima kojima je pomoć neophodna, ništa se nije promenilo.
Prema dokumentaciji koju je prikupio Insajder, sredstva koja se izdvajaju za Kosovo do danas su ostala ista, a ništa nije urađeno na povećanju kontrole kako se ova sredstva troše.

Usvojen izveštaj o zloupotrebama na Kosovu

 
Video
ponedeljak 14. 04. 2014. / Komentari: (12) / Pošaljite komentar

Anketni odbor Skupštine Srbije usvojio je izveštaj o zloupotrebama sredstava iz budžeta Srbije namenjenih najugroženijima na Kosovu, od 2000. do 2012. godine. Tako su i zvanično potvrđene činjenice iznete u serijalu Insajder - Patriotska pljačka, emitovanom na B92 pre godinu i po dana. Za izveštaj je glasalo osam poslanika, četvoro je bilo uzdržano, a jedan poslanik je bio protiv njegovog usvajanja. Odbor se, međutim, nije bavio jednom od najvećih pljački budžeta - švercom između Srbije i Kosova.

Anketni odbor potvrdio "Patriotsku pljačku"

 
Video
nedelja 13. 04. 2014. / Komentari: (46) / Pošaljite komentar

Činjenice iznete u serijalu Insajdera "Patriotska pljačka", emitovanom pre godinu i po dana, sada su i zvanično potvrđene u izveštaju Anketnog odbora Skupštine Srbije, koji je formiran nakon emitovanja serijala. U izveštaju, do kog su došli novinari Insajdera, a o kom će se sutra raspravljati na vanrednoj sednici Anketnog odbora, navodi se da su zloupotrebe na Kosovu, u pojedinim slučajevima, poprimile "zabrinjavajuće razmere".

prethodna strana 1 od 13 sledeca idi na stranu

Insajder: Rudnik dugova - 3. epizoda

9.01.2014. / 12:14 / Komentari: 2

Godine 1990. RTB bio je ogroman rudarski kompleks. U okviru RTB radilo je više od 20 hiljada ljudi a tokom samo te godine iz rudnika u Boru I Majdanpeku proizvedeno je nešto više od 102 hiljade tona katodnog bakra. Kada bi se danas ova količina metala