Nove teorije hrvatskih medija: "Osveta", "dug za drogu"...

Šestorica Splićana koji su uhapšeni nakon brutalne tuče na utakmici Crvena zvezda-Partizan u Beogradu neće se tako brzo vratiti u Split, pišu hrvatski mediji.

Izvor: B92, Jutarnji list

Nedelja, 17.12.2017.

13:32

Nove teorije hrvatskih medija:
Foto: StarSport

Nakon obračuna navijača na tribinama, oni su u petak popodne dovedeni na saslušanje u Više tužilaštvu u Beogradu i branili su se ćutanjem. Određen im je pritvor od mesec dana.

Kako pišu hrvatski mediji, MUP Srbije obratio se hrvatskom MUP-u zatraživši detaljne kriminalne dosijee šestorice huligana iz Hrvatske.

"Slobodna Dalmacija" podseća na pisanje "Blica" da su trojica od šestorice Splićana dobili 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

Beogradska štampa je pisala i da Iza nereda koji su nastali na utakmici Zvezda-Partizan na stadionu JNA stoji kriminalni "Škaljarski klan".

"Večernje novosti" su pisale da je u organizaciji izazivanja tuče na 156. večitom derbiju učestvovalo najmanje 100 ljudi i da su u organizaciju nereda "bile uključene i pojedine strane službe", čiji su operativci u poslednje vreme "značajno povećali prisustvo u našoj zemlji". Izvor ovih tvrdnji, beogradski list nije naveo.

Nagađanja, i policijske struke i medija, su preopširna, pa se za sada ne dovodi u pitanje ni jedan klan u Beogradu, a kamoli kriminalac pojedinac koji ih je angažirao" naglašava se u teksu "Slobodne Dalmacije"

"Ako neko od ovih uspešno pali automobile po Splitu i okolini i za to nije nikada otkriven, logično je da će se povezati sa sličnim strukturama koje to rade po Beogradu. Isto tako u slučaju reketarenja i iznuda", kazali su izvori u policiji za "Slobodnu Dalmaciju". List navodi i da se sve više spominje teza da je angažman ove šestorice na stadionu JNA vraćanje duga za isporučenu drogu koju im Splićani nisu platili.

Ovaj list piše i da je bilo očigledno da su Hrvati koji su učestvovali u neredima, prvi put bili na stadionu Partizana, "što se vidi po dezorijentisanosti tokom bežanja, a većina njih je prvi put bila na stadionu jer ih fudbal uopšte ne zanima.

Zagrebački "Jutarnji list" navodi da je motiv zbog kog su šestorica Hrvata učestvovala u divljačkom sukobu navijačkih frakcija na derbiju Partizana i Crvene zvezde, prema nekim izvorima bliskim istrazi, navodno neisplaćene provizije zbog nedavne prodaje igrača Partizana jednom italijanskom klubu.

Prema istim izvorima, navodno je jedan hrvatski menadžer koji često boravi u Srbiji posredovao za naručioce napada i našao šestoricu izvršitelja te im je za taj posao navodno plaćeno 150.000 evra, piše "Jutarnji".

Sastanak na kojem je dogovoren njihov angažman organizovan je krajem prošle nedelje u jednom beogradskom hotelu, a nakon što je šestorka stigla iz Hrvatske, smeštena je u dva beogradska hotela, tvrde izvori lista, ali "Jutarnji" ističe da ni srpska, niti hrvatska policija tako nešto nije potvrdila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

10 h

Podeli: