Nedelja ponosa u Nišu počela bez incidenata

Nedelja ponosa u Nišu počela je posle podne javnim čitanjem ispovesti LGBT osoba u Gradskoj kući, a potom nastavljena na Trgu kralja Milana.

Izvor: B92

Utorak, 27.06.2017.

21:47

Nedelja ponosa u Nišu počela bez incidenata
Foto: GettyImages

Oko 60 učesnika skupova koji su došli iz cele Srbije obezbeđivao je više nego dupli broj pripadnika žandarmerije i policije.

Nedelja ponosa u Nišu počela je bez incidenata, iako se nekoliko desetina građana Niša okupilo ispred Gradske kuće i potom na centralnom trgu u znak protesta.

Oni su nosili transparente na kojima je pisalo "Homoseksualnost je greh, pokajte se" i "Bog je stvorio Adama i Evu, a ne Adama i Stevu".

Formiranjem kordona pripadnici žandarmerije nisu dozvolili okupljeni građanima da se približe učesnicima skupa, a posle puštanja balona LGBT osobe mirno su se razišle.

Tokom Nedelje ponosa u Nišu do nedelje 2. jula, biće organizovane tribine, radionice, projekcije filmova i žurke.

Za sutra je najavljena konferencija "Umreženi za poboljšanje položaja LGBT osoba u Srbiji", a u toku popodne LGBT osobe zasadiće drveće u Parku tolerancije pored Gradske kuće.

Nedelju ponosa u Nišu organizuje Udruženje građanki "Ženski prostor" i Kolektiv - Centar za unapređenje prava LGBT osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

14 h

Podeli: