Navijač sprečio masakr: Golim rukama nasrnuo na teroriste

Navijač čuvenog engleskog fudbalskog kluba Milvol, Roj Larner (47), jedan je od junaka poslednjeg terorističkog napada u Londonu.

Izvor: B92

Utorak, 06.06.2017.

19:45

Navijač sprečio masakr: Golim rukama nasrnuo na teroriste
Foto: Tanjug/AP

On je golim rukama nasrnuo na teroriste i tako sprečio da naprave pravi masakr u jednom pabu na području Borou marketa.

Larner je tom prilikom zadobio osam uboda nožem i povredu glave, vrata, grudnog koša i ruku, nakon čega je prebačen u bolnicu, prenosi Hina.

Kako se navodi, kada su trojica islamista počela da napadaju ljude u pabu, Larner se isprečio ispred njih i počeo da viče, a zatim je krenuo ka njima kako bi ostali gosti paba dobili na vremenu za beg.

"Video sam njih trojicu kako idu, noseći velike noževe u rukama. Vikali su 'islam, islam' i 'Alah, Alah'. Stao sam ispred njih i poput idiota rekao: 'J... se, ja sam Milvol. Nakon toga su me napali. Bio sam sâm protiv trojice, zato sam i dobio osam rana. Srećom, nijedan udarac nije bio koban po mene", kazao je Larner engleskim novinarima.

U sekundama koje su usledile napadači su napustili pab, a obezbeđenje je uspelo da zatvori vrata i gurne stolove na njih.

Britanski mediji muškarca iz londonskog predgrađa Pekam slave kao junaka, a kako se navodi, njegovi prijatelji počeli su da sakupljaju novac za lečenje i pokrenuta je onlajn peticija kako bi dobio orden "Džordž Kroš" - jedno od najviših britanskih odličja.

Navijači Milvola su već godinama na lošem glasu, a odgovorni su za neke od najgorih nereda u istoriji britanskog fudbala, odnosno organizovanog navijanja.

U napadima u subotu uveče u Londonu ubijeno je sedam, a povređeno 48 osoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

18 h

Podeli: