Naoružani muškarac uhapšen kod britanskog parlamenta

Muškarac čiji identitet nije saopšten uhapšen je kod Britanskog parlamenta zbog posedovanja oružja, saopštila je policija, a javlja AP.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 27.04.2017.

16:00

Naoružani muškarac uhapšen kod britanskog parlamenta

Iz policije ističu da je incident gotov, kao i da niko nije povređen. Svedoci navode da su videli policiju kako blokira ulice pored parlamenta i čoveka koji je ležao na zemlji.

Poslednja sednica britanskog parlamenta treba da bude održana danas pred vanredne parlamentarne izbore 8. juna.

BBC je preneo izjave očevidaca da su na licu mesta videli dva noža, od kojih je jedan bilo veliki nož za hleb.

U saopštenju policija se navodi da je osumnjičeni priveden na glavnoj ulici izmedju parlamenta i rezidencije premijerke Tereze Mej zbog sumnje da je počinio ili podsticao akt terorizma i posedovanja napadačkog oružja, prenosi Rojters.

Policija navodi da nema informacije o eventualnoj neposrednoj pretnji i da će istragu nastaviti kontraterorističke jedinice. Mere bezbednosti povećane su u Londonu nakon što je krajem marta 52-godišnji Britanac Halid Masud izvršio teroristički napad ispred Vestminstera u centru Londona.

Masud je automobil uleteo među pešake kada je ubio četvoro ljudi i ranio više od 50.

Nakon toga, ubio je jednog policajca nožem, da bi ga potom iz vatrenog oružja ubio drugi policajac.

Islamska država preuzela je odgovornost za taj napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: