"Crni dan" za Majla: Posle skandala sa pedofilijom – otkaz

Kontroverzni autor Majlo Janopulos je doneo odluku da napusti portal Brajtbart, koji je u vlasništvu glavnog stratega Donalda Trampa Stiva Benona.

Izvor: B92

Utorak, 21.02.2017.

23:02

Getty Images

“Desničar, katolik i gej“ je saopštio da je takvu odluku doneo samostalno, kao i da ne želi da naškodi svojim kolegama.

On je to učinio nakon što je jedna izdavačka kuća otkazala izdavanje njegove knjige “Opasan“, pošto su objavljeni snimci na kojima priča o seksualnim odnosima između odraslih muškaraca i maloletnika.

BBC piše da Janopulos na snimku navodi da je odlučujući faktor za pedofiliju "da li je mlađi partner prošao pubertet", ali i da u drugom delu snimka kaže da su zakonska pravila u SAD da osoba mora imati od 16 do 18 godina u zavisnosti od mesta, sasvim u redu.

Janopulos je na Fejsbuku negirao da je ikada podržavao pedofiliju, a kaže i da jedan od snimaka stvara pogrešan utisak o njemu.

"Ti zločini su mi odvratni i ti ljudi su mi odvratni", naveo je on.

Kako kaže, žali zato što je koristio reč "dečaci", a ne mladi muškarci tokom priče o vezama sa velikom razlikom u godinama. Osim toga, rekao je i da su njegov britanski sarkazam, provokacije i humor krivi za pogrešan utisak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: