"Šešelj prikriva svoju ulogu u ubistvu Đinđića i ucenjuje"

Lider SRS pokušava da zataška svoju ulogu i saznanja u vezi s ubistvom Zorana Đinđića, kaže za “Danas” samostalni poslaniku na listi LDP Žarko Korać.

Izvor: B92

Petak, 16.12.2016.

14:44

Osim toga, bivši predsednik Komisije za ispitivanje obezbeđenja Zorana Đinđića navodi i da Šešelj insistiranjem i javnim pozivima da se utvrdi istina o atentatu na premijera šalje poruke onima kojima je rekao da će Đinđić biti ubijen.

“Insistiranje lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja da se ispita i do kraja otkrije puna istina o atentatu na Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije, predstavlja njegov pokušaj da zabašuri svoju ulogu i veze sa direktnim ubicama Đinđića - pripadnicima Zemunskog klana", kaže Korać.

Komentarišući za beogradski list niz nastupa Šešelja u vezi sa ovom temom u poslednjih nekoliko dana, Korać je istakao da se iza poziva o osnivanju anketnog odbora koji bi se bavio otkrivanjem istine o ubistvu Đinđića kriju i ucene i političke poruke lidera radikala "onima kojima je rekao da se priprema atentat na Đinđića", spremajući se na taj za predsedničke izbore.

“Šešelj, koji se po izjavama zaštićenog svedoka na suđenju ubicama Zorana Đinđića viđao krišom sa vođom ‘zemunskog klana’ Dušanom Spasojevićem i rekao na prvoj konferenciji za štampu po povratku iz Haga da mu je milo da je ubijen Đinđić, sada naprasno traži da se ispita politička pozadina ubistva? Ako bih bio ciničan, pretpostavljam da bi odlikovao naručioca”, napominje Korać.

Međutim, on takođe ističe da se Šešelj plaši mogućnosti da bude ponovo saslušan u vezi sa onim što zna o atentatu na Đinđića.

“Ako bih bio ozbiljan, a ne ciničan, odgovor je jasan. Šešelj sve to radi da bi pokušao da zabašuri svoje veze sa ‘zemunskim klanom’ i mogućnost da i on bude ponovo saslušan u vezi sa onim što zna o ubistvu”, smatra Žarko Korać.

Prema njegovim rečima, Šešelj javno ucenjuje i šalje političke poruke onima kojima je rekao za pripremu atentata spremajući se za predsedničke izbore.

“Ko veli, vi ste moji saučesnici, čuvajte se da ne progovorim”, zaključuje Korać za “Danas”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: