Subota, 26.11.2016.

11:14

Putin: Fidel je bio iskren i pouzdan prijatelj Rusije

Ruski predsednik Vladimir Putin pohvalio je Fidela Kastra, lidera kubanske revolucije koji je preminuo u petak uveče u 91. godini.

Izvor: B92, Tanjug

Putin: Fidel je bio iskren i pouzdan prijatelj Rusije
Getty Images

On je Fidela nazvao ga "simbolom jednog razdoblja" i "iskrenim i pouzdanim prijateljem Rusije", saopštio je Kremlj, javlja AFP.

"Ime ovog istaknutog državnika se s pravom smatra simbolom jednog razdoblja u novijoj istoriji sveta", napisao je Putin u telegramu kubanskom predsedniku i Fidelovom bratu Raulu Kastru, navodi se u saopštenju.

Ruski predsednik je, izrazivši saučešće narodu i Vladi Kube povodom smrti vođe kubanske revolucije, istakao da je Fidel Kastro bio "iskren i pouzdan prijatelj Rusije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Hronika

MUP se oglasio o slučaju ubistva Danke Ilić

Pripadnici MUP-a, Sektora unutrašnje kontrole, po nalogu Višeg javnog tužilaštva prikupljaju informacije i utvrđuju činjenice i okolnosti pod kojim je u Policijskoj upravi u Boru preminuo D. D. osumnjičen u slučaju ubistva male Danke, saopštio je MUP.

9:45

11.5.2024.

1 d

Podeli: