Norveška premijerka: Pobeda Klintonove bi inspirisala žene

Norverška premijerka Erna Solberg izjavila je da bi pobeda Hilari Klinton na izborima u SAD bila inspirativna za mlade žene, javlja AP.

Izvor: B92

Utorak, 08.11.2016.

22:22

Norveška premijerka: Pobeda Klintonove bi inspirisala žene
Foto: GettyImages

Solberg je, na konferenciji za novinare u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekla da bi žena kao predsednik SAD pokazala drugim ženama da politika nije "nešto što pripada muškarcima".

Merkel je ponovila komentare premijerke Solberg o uspostavljanju veće globalne ravnoteže između muškaraca i žena na vlasti, ali je odbila da komentariše o tome koga bi volela da vidi kao pobednika američkih predsedničkih izbora.

"Transatlantsko partnerstvo je svakako preduslov za nas, pogotovu saradnja u NATO-u", istakla je nemačka kancelarka u tom kontekstu.

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp rekao je da bi, ukoliko bude izabran, mogao da preispita Severnoatlantsku alijansu, podseća američka agencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

9 h

Podeli: