Kontrola u domovima zdravlja se nastavlja

Prvi izveštaji o radu zdravstvenih ustanova u Srbiji su stigli i na osnovu njih smenjeno je 11 direktora opštih bolnica u Srbiji.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.10.2016.

21:20

Kontrola u domovima zdravlja se nastavlja
Foto: Freeimages.com

Do 28. oktobra, ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru - timovi koji su u kontroli podneće izveštaje o stanju u domovima zdravlja i kliničkim centrima.

Prethodna nedelja u zdravstvenom sistemu prošla je u znaku kontrola u zdravstvenim ustanova sirom Srbije. Timovi najboljih profesora i lekara, koje je formiralo ministarstvo zdravlja, kontrolisali su rad bolnica a nakon toga podneli i prve izveštaje ministru zdravlja Zlatiboru Loncaru. Nedugo zatim, smenjeno je 11 direktora opštih bolnica u Srbiji.

Tragican događaj u Loznici samo je inicirao ono što je odavno bilo planirano a to su kontrole rada ustanova u Srbiji. U ministarstvu zdravlja je bio spremljen plan za kontrolu hirurških grana u svim bolnicama sirom zemlje, a tragedija u Loznici ubrzala je sprovođenje plana. Nakon nedelju dana, slika u zdravstvenim ustanovama van Beograda je mnogo jasnija.

U prvoj nedelji, kontrolisane su sve ustanove tercijarne zdravstvene zaštite i sve opšte bolnice u Srbiji a tu spadaju i klinički centri i kliničko-bolnički centri, instituti, porodilišta pa i vanbolnička porodilišta.

U ustanovama u kojima je ocenjeno da situacija može da se poboljša rukovodstvo je dobilo dve nedelje da situaciju unapredi. U narednom periodu, ovom kontrolom biće obuhvaćeni i svi domovi zdravlja u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: